Strahonja pohvalio igrače Hajduka jer su mirno prihvatili dva poništena gola

mario strahonja
Foto: snimka zaslona

HRT-ov sudački ekspert Marijo Strahonja pohvalio je suđenje u obje ključne utakmice 19. kola SuperSport HNL-a, dvobojima Dinamo – Lokomotiva i Istra 1961 – Hajduk, iako je priznao da prvi od dva poništena gola Hajduka u Puli nije bio jasan na snimkama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Dobro je sudio najzahtjevniju utakmicu u ovom kolu. Imao je potrebu za dvije VAR intervancije jer su bile dvije apsolutno granične situacije, rekao je o sucu pulskog dvoboja Igoru Pajaču i krenuo analizirati tri (ne)sporne situacije.

– Pogodak u 29. minuti je apsolutno regularan, nije bilo zaleđa Ercega, rekao je o priznatom prvom golu Istre.

Za prvi poništeni gol Hajduka u 36. minuti, gdje je utvrđeno zaleđe Livaje, iako je zabio Melnjak, Strahonja priznaje da se po snimkama teško može vidjeti ispravnost, ali ističe da treba vjerovati sucima:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ovo pokazuje koliko je teško i pomoćnim sucima i VAR sobi, količina kamera nije dovoljna. Kad je ovakva situacija onda sucu u VAR sobi treba dati vrijeme da svakog igrača kalibirira u sustav. Na osnovi ove linije mi moramo vjerovati VAR sobi, jer sigurno su pedantno radili analizu, ali da ta slika uvjerljivo prikazuje i ispravnu liniju i Livaju da je za nekoliko centimetara u poziciji zaleđa, na osnovu ove produktivne slike to ne možemo reći. No nisu tu krivi suci nego količina kamera.

U 43. minuti je možda zaleđe bilo malo jasnije?

– Ovdje je apsolutno pozicija zaleđa. Možda je nekog malo zbunila pozicija vratara, no igrač bijeli se nalazio ispred. Treba pohvaliti reakciju Hajdukovih igrača koji su pokazali profesionalnost i dostojanstvo nakon ovih odluka, znam da nije lako u tako kratkom vremenu prihvatiti dvije tijesne odluke protiv tebe, rekao je Strahonja i zaključio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Nisu tu krivi VAR suci, tu je generalno kriva produkcija, za koju smatram da fali i količina kamera i da moraju biti postavljene pod boljim kutem. Naša liga je dobra liga, ali ukoliko ćemo imati koju kameru više, biti će još zanimljivija i produktivnija i to bi sve skupa moglo biti još zanimljivije. Svi bi mi htjeli da se unaprijedi ovaj sustav, već tri godine smo u VAR-u, vidjeli smo što donosi na SP-u, ne možemo biti na tako visokoj razini, ali mogli bi se malo popraviti, da ne mora prekid trajati po pet i više minuta dok se komplicirana situacija sagleda, kaže Strahonja.

O sucu utakmice Dinamo – Lokomotiva Čuljaku kaže:

– Sve u svemu je vrlo dobru sudio. Oba kartona bila su ispravna, bio je dobro pozicioniran i dobro se kretao, rekao je Strahonja o Čuljaku, koji je u cijeloj utakmici dosudio samo tri prekršaja, a od toga je dva žuta kartona i isključenje zaradio Josip Mišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.