Strahonja o prekršaju nad Kalikom i sudaru na kraju utakmice Dinamo – Rudeš

Foto: snimka zaslona

Sudački ekspert HRT-a Marijo Strahonja komentirao je 18. kolo SuperSport HNL-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo se osvrnuo na dvoboj Lokomotive i Hajduka, sudio je Dario Bel.

– Izuzetno zahtjevna utakmica zbog važnosti za obje ekipe i težinu terena. U nekim trenucima se vidjelo kako mu i popušta koncentracija. Ono što je bilo dobro, u kaznenom prostoru je dobro procijenjivao, kao i dok Dialla koji nije tražio prekršaj nakon što je pao i nije simulirao. Jedna situacija izvan kaznenog prostora bio je prekršaj, dok je Šotiček napravio prekršaj, ali ne za žuti karton. Generalno, imao je i boljih utakmica, ali odsudio je zadovoljavajuće.

U 46. minuti Filip Krovinović je pao u kaznenom prostoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Bio je blizu sudac, pustio je čvrstu igru i o tom kontekstu ispravna odluka. Ovo je bio čvrst kontakt, ovo nije situacija za kazneni udarac, rekao je Strahonja.

U 69. minuti Kalik je srušen na ispred šesnaesterca.

– Kao da je bio dobro postavljen, fokusiran na to je li bilo unutra ili vani. Ako je remplanje rame uz rame, nema prekršaja. Ali, ovdje je jasno došao s leđa, namjerno guranje igrača, prekršaj je bio izvan kaznenog prostora i trebao je biti dosuđen.

Strahonja je rekao da je Krizmanić ispravno isključen na utakmici između Gorice i Istre 1961 u trećoj minuti, a sudac je bio Mateo Erceg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jakov Titlić sudio je dvoboj između Dinama i Rudeša.

U 57. minuti nije bilo prekršaja nad Vidovićem u kaznenom prostoru te je sudac donio dobru odluku, istaknuo je Strahonja.

U četvrtoj minuti sudačke nadoknade, Nevistić je boksao loptu, a u nastavku rušio Lazarova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Vratar dolazi prije do lopte i neminovno je da će doći do sudara ako dva igrača trče u zonu gdje dolazi lopta. Da je slučajno napadač stajao u zoni u koju dolazi lopta, tada su to drugi konteksti. Ako jedan igrač trči u jednom smjeru, a vratar u drugom i dolazi prije do lopte, i imamo sudar, kojeg imamo ovdje. To je to, i ništa više, rekao je Strahonja.

Titlić nije dosudio korner na kraju za Rudeš, već je svirao kraj.

– Držao se striktno pravila nogometne igre, nakon dvije sekunde isteka vremena odlučio je svirati kraj. Da se dogodila veća potrošnja vremena u nadoknadi, mislim da bi bilo nogometno da im je dozvolio izvođenje kornera, ali on se držao striktnih uputa. Ja bih u ovom kontekstu dozvolio, rekao je Strahonja.

Fran Jović ispravnuo je dosudio kazneni udarac za Varaždin protiv Osijeka nakon što je prihvatio sugestiju VAR sobe. U sudačkoj nadoknadi pao je Mierez, ali sudac je ponovno dobro odlučio i nije pokazao na bijelu točku, rekao je Strahonja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prihvatljiva je bila ruka Štrkalja u kaznenom prostoru Slaven Belupa, Duje Strukan je dobro procijenio, kazao je Strahonja. Ipak, pogriješio je u sljedećoj situaciji, gdje je za start nad Pjacom dao samo žuti karton, dok Strahonja smatra da je igrač Slaven Belupa zaslužio i crveni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.