Jurčić pohvalno o Karoglanu, a kritično o Dinamu: To je znak za paljenje svih alarma

Foto: wikipedia

U emisiji Stadion analizirao se netom završeno 18. kolo SuperSport HNL-a, a gostovali su stručni komentator Krunoslav Jurčić i sudački ekspert Marijo Strahonja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Uzbudljivo i zanimljivo kolo, pogotovo danas dvije jako zanimljive utakmice. Kad sve sumiramo, najveći dobitnik kola je Dinamo, bez obzira na njihove probleme, koji je smanjio zaostatak za Hajdukom za dva boda, rekao je Jurčić u uvodu.

– Imamo posla što se tiče suđenja. Gotovo iz svake utakmice smo nešto izdvojili, to je dokaz da utakmice nisu bile lagane. Teški su tereni, suci su dobro upravljali utakmicom u kaznenim prostorima, dok u određenim detaljima izvan kaznenog prostora postoji prostor za napredak, sumirao je Strahonja na početku.

Lokomotiva 1 : 1 Hajduk

– Prekrasna atmosfera na utakmici. Hajduk ima takvu jednu podršku. Nožem se mogla rezati ta ljubav i odanost navijača koji su došli na utakmicu. Malo me razočarao stav Hajduka na početku utakmice, mislio sam da će iskoristiti tu početnu energiju i da će krenuti s većim pritiskom na mladu momčad Lokomotive, rekao je Jurčić i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Travnjak je bio neugodan, ali moglo se igrati. Žao mi je što Hajduk nije više pokušavao igrom doći do šanse, do šansi je dolazio brzom vertikalnom loptom pa su kupili te “druge” lopte. Lokomotiva uobičajena s jasnim strategijom, koristi činjenicu da se odvoji na početku prvenstva netko tko ispada, pa guraju mlade igrače. Nisu opterećeni rezultatom, to je teško za trenera, ali odgajaju veliki broj mladih igrača.

Hajduk ima čvrstu, balansiranu ekipu, ističe Jurčić.

– Međutim, ono što je sljedeće, mora jednostavnije i bolje, lakše igrati. Inače će se mučiti i protiv Rudeša, Lokomotive i Istre, tzv. “lakših protivnika”, to nije odlika ekipa koja osvaja naslov. Hajduk je mlako ušao u utakmicu, a kako je odmicala, preuzeo je inicijativu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hvalio je Mislava Karoglana na klupi Hajduka.

– Komplimenti, jako pragmatično za ovaj period. Učvrstio je obranu i standardizirao ekipu. Sad dolazi teži dio posla, mora raditi na igri, automatizmima koji će voditi do lakih pobjede bez kojih se teško osvaja prvenstvo, rekao je Jurčić.

Gorica 0 : 0 Istra 1961

– Dobra, ali čudna utakmica s obzirom na činjenicu da je u trećoj minuti dobio Krizmanić crveni karton. To je usmjerilo utakmicu. Gorica se spustila u čvrsti blok, Istra je imala šansi, mogla je doći do tri boda, ali i Gorica je dobro izlazila iz bloka. Istaknuo bih Soldu koji ima moćan korak koji je mogao i poentirati. Sve u svemu, čestitke Gorici što je izdržala i na kraju realan rezultat, rekao je Jurčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo 1 : 0 Rudeš

– Moramo nekad biti realni, prva poluvremena protiv Astane i Rudeša su znak za paljenje svih alarma u Dinamu, takva dva loša poluvremena Dinamo nije odigrao jako dugo. Ako se brzo ne reagira, teško da će doći do napretka. Ono što se događa u Dinamu su beskonačne promjene igrača, pozicija i sustava, a što je rezultiralo uništavanjem samopouzdanja kod igrača. A kad se ono uništi, onda dođemo do činjenice da nijedan igrač Dinama nije u formi. To se vidjelo protiv Rudeša, a drugo poluvrijeme neću komentirati. To je bio “horuk” nogomet, idete visoko s pet špica i nabacujete lopte. Kad tako počnete igrati nogomet, a to su igrale sve tri naše najbolje ekipe, onda vas prosječna ekipa kazni s tri kontre i dva gola. Neću to komentirati. Pohvalio bih Rudeš, i kolegu Mladinu, koji je dao jasne instrukcije u tri dana, stvorili su šanse i mogli su voditi prvo poluvrijeme, rekao je Jurčić.

Varaždin 2 : 2 Osijek

– Možda je Varaždin imao više od igre, posebno u drugom poluvremenu. Zekić se odlučio za senatore, kako smo čuli, ali ne znam koliko je zadovoljan. Nije Osijek izgledao kako je on želio da izgleda. Osijek je poveo, ali s ulaskom Brodića, Varaždin je počeo igrati drugačije i napravio inicijativu. Trebao je voditi više od 2:1, nije se uspio obraniti na kraju od tog “horuk” nogometa, rekao je Jurčić.

Rijeka 2 : 4 Slaven Belupo

– Jako lijepa predstava Slavena. Vidi se ruka Roya Ferenčine i jako taktički disciplinirana te borbena ekipa. Krucijalni dio utakmice odvio se na sredini terena. “Pojela” je vezna linija Slavena igrače Rijeke, nedostajao je Selahi. On je jako bitan igrač Rijeke, nedostajao je i Janković. Mislim da ja napravljena medvjeđa usluga treneru Rijeke, preko noći su neki igrači postali vrhunski. Rijeka je napravila fenomenalan prijelazni rok, ali treba im da sazriju, no preko noći stvarati zvijezde od njih je kontraproduktivno, zaključio je Jurčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.