Londoneri s čokoladom i orasima jednostavan su recept za ukusne, starinske kolačiće koji će vas oduševiti svojim okusom. Piše to Janette Razum na portalu Slatki svijet.
Londoneri spadaju u neizostavni dio blagdanskih stolova u prigodama poput Uskrsa i Božića. Riječ je o jednome od omiljenih kolača iz ‘bakine kuhinje’ zbog jednostavne pripreme i odličnog okusa.
Sastojci
Tijesto
250 g glatkog brašna
140 g margarina
70 g šećera
4 žutanjka
1 žličica praška za pecivo
1 žlica kiselog vrhnja
Nadjev
200 g šećera
1 vanilin šećer
4 bjelanjka
100 g mljevenih oraha
100 g sjeckanih oraha
50 g čokolade
pekmez od marelice
naribana korica 1/2 limuna
>Anine kocke s jabukama
Priprema
Od svih navedenih sastojaka zamijesite glatko tijesto i ostavite ga u hladnjaku pola sata. Rashlađeno tijesto podijelite na više manjih komada pa ga utisnite na lim za pečenje (30×30 cm) kojeg ste prekrili masnim papirom.
Tijesto premažite tankim slojem pekmeza od marelica, a zatim ga premažite nadjevom.
Nadjev pripremite tako da u čvrsti snijeg od bjelanjaka dodate šećer, vanilin šećer, naribanu koricu limuna, mljevene orahe i otopljenu čokoladu.
Londonere posipajte krupno sjeckanim orasima i pecite ih 40-45 minuta na temperaturu od 160 °C. Londoneri se režu na šnite dok su još vrući.
Tekst se nastavlja ispod oglasa