Anine kocke s jabukama

Anine
Foto: Slatki svijet

“Logičan naziv, Anine kocke s jabukama, jer sam ovaj kolač prvi put vidjela početkom godine na Aninom Instagram profilu. Bila je to ljubav na prvi pogled! Maslac, keksi, jabuke… Znala sam da mora biti odličan. Nedavno sam ga napokon isprobala i zaista sam oduševljena, a nadam se da će se i vama svidjeti. Original recept pogledajte kod Ane“. Piše Jannette Razum za Slatki svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

Podloga/kora od keksa i maslaca

• 100 g maslaca sobne temperature
• 200 g mljevenog keksa

Nadjev od jabuka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

• 6 većih jabuka
• 100 g šećera
• 1 vanilin šećer
• naribana korica 1 manje naranče
• cimet

Biskvit

• 6 jaja
• 110 g šećera
• 1 vanilin šećer
• 120 g glatkog brašna
• 4 žlice ulja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostalo

• 500 ml vrhnja za šlag

Kako se pripremaju Anine kocke

Dno većeg kalupa (cca 30×35 cm) premažite maslacem sobne temperature. Ja koristim ovaj kalup. S obzirom da ima odvojive stranice, kolač je kasnije vrlo jednostavno preokrenuti. Preko maslaca ravnomjerno rasporedite mljevene kekse, a preko keksa naribane jabuke u koje ste dodali naribanu koricu naranče (ili limuna), šećer, vanilin šećer i malo cimeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Ledene čoko kocke

Žutanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom, a zatim dodajte ulje. Bjelanjcima dodajte prstohvat soli pa ih izmiksajte u čvrsti snijeg. U zdjelu sa žutanjcima naizmjenično dodajte prosijano brašno i snijeg od bjelanjaka. Smjesu pažljivo miješajte kako bi se svi sastojci lijepo sjedinili. Pripremljenu smjesu izlijte preko nadjeva naribanih jabuka.

Kolač pecite cca 30 minuta na 170 °C. Čačkalicom provjerite je li biskvit pečen. Kolač ostavite cca 5 minuta na sobnoj temperaturi, a zatim ga pažljivo preokrenite na veću tacnu. Ohlađeni kolač premažite tučenim slatkim vrhnjem. Ana preporuča da za ovaj kolač uvijek koristite vrhnje s mliječnom, a ne biljnom masnoćom. Ja sam u ovom slučaju imala samo šlag pjenu iz vrećice pa sam siromašno ukrasila svaku kocku. Svejedno, kolač je bio jako ukusan i sočan. Svakako isprobajte, nadam se da će vam se svidjeti.

> Baileys cheesecake torta

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.