Kada se zaželite nečeg ukusnog i čokoladnog, tu su ledene čoko kocke. Riječ je o jednostavnom kolaču sa ekstra sočnim biskvitom, laganom kremom od Gustina te ganache čokoladnim preljevom, piše Janette Razum za Slatki svijet.
Sastojci
Biskvit
5 jaja
100 g šećera
50 ml ulja
2 žlice čokolade u prahu
2 žlice kakaa u prahu
100 g glatkog brašna
1/2 praška za pecivo
Preljev
200 ml mlijeka
100 g šećera
Krema
1 l mlijeka
150 g Gustina
150 g šećera
2 vanilin šećera
200 g maslaca
Ganache
200 ml slatkog vrhnja
150 g čokolade za kuhanje ili mliječne čokolade
>Ljetni voćni kolač
Priprema
Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom pa dodajte ulje, kakao i čokoladu u prahu. Na kraju dodajte brašno i prašak za pecivo pa sve još lagano izmiksajte tako da dobijete smjesu bez grudica.
Smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen kalup za pečenje (25×35 cm) i pecite 12-15 minuta na temperaturi od 180 °C.
Ohlađen biskvit prelijte mlijekom kojeg ste kratko prokuhali sa šećerom.
Za pripremu kreme, Gustin razmutite u malo mlijeka, a ostatak mlijeka zajedno sa šećerom i vanilin šećerom zagrijte do vrenja. Dodajte pripremljeni Gustin pa kuhajte kremu na laganoj vatri dok se ne zgusne. Prekrijte ju prozirnom folijom i ostavite da se ohladi. Ohlađenoj kremi dodajte maslac sobne temperature i sve dobro izmiksajte.
Biskvit premažite bijelom kremom i lijepo zagladite. Za pripremu ganache kreme čokoladu otopite u slatkom vrhnju na laganoj vatri. Bijelu kremu prelijte mlakom ganache kremom.
Kolač spremite u hladnjak preko noći da se dobro ohladi. Prije posluživanja ga izrežite na kocke.
Tekst se nastavlja ispod oglasa