Carević: Pokušavam ostati skroman i ne letim

Foto: fah

Treća pobjeda Šibenika i drugi ovosezonski poraz Lokomotive u Kranjčevićevoj na otvaranju 4. kola SuperSport HNL-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogodak odluke zabio je Leonard Zuta u 22. minuti.

– Prije svega čestitao bih Šibeniku na pobjedi. Jednostavno nije nas drugo poluvrijeme htjelo nagraditi. Imali smo i stativu, i lopta šetala po liniji, dvije, tri još izrazite prilike. To je tako, to je nogomet. Na kraju plakat za tim nema razloga, nećemo ništa postići. Moramo se okrenuti utakmici protiv Varaždina, skupiti glave i probati sljedeću utakmicu riješiti u svojoj koristi, rekao je nakon susreta trener Lokosa Silvijo Čabraja za MAXtv.

Trener Šibenika Mario Carević također se osvrnuo na dva različita poluvremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– U prvom poluvremenu smo bili zreli, taktički jako dobri. Oduzeli smo im dubinu i međuprostor. Bili smo opasni po tim izlascima. Otvorili smo dobro utakmicu, poveli u pravom trenutku 1-0. U drugom poluvremenu mi se ne sviđa što smo se nesvjesno uvukli. To je malo i podsvijest igrača da smo išli čuvati rezultat prerano. Međutim, nešto se pita i Lokomotivu. Ali me opet veseli mentalitet i karakter i da smo se uspjeli obraniti. Opet ću ponoviti da smo tek ušli iz druge u prvu ligu, da imamo danas osam igrača od 11 iz druge lige, da se jednostavno moramo privikavati. Međutim, lakše se privikavati kad imaš devet bodova na tablici. Mi ćemo sasvim sigurno rasti. Međutim, moramo patiti u nekim momentima protiv ovakvih ekipa. Rekao sam u najavi utakmice, Lokomotiva je moderna momčad, selektirana od motoričkih, brzih igrača, da jednostavno treba trčati s njima 90 minuta.

Je li očekivao devet bodova u prva četiri kola?

– Nisam ništa očekivao, nisam znao kakvi ćemo biti. Pokušavam ostati skroman i ne letim. Drago mi je naravno da imamo devet bodova, lakše je pripremati, lakše je korigirati stvari, međutim imamo puno za raditi i mislim da ćemo biti iz utakmice u utakmicu bolji. Kad još se popunimo kadrom, kad se neki igrači fizički dignu, to je jedan od razloga zašto i padamo možda pred kraj, ali treba doći u Zagreb i pobijediti Lokomotivu. Tako da stvarno čestitam od srca svojim igračima, čestitam Lokomotivi koja nas je stavila stvarno u drugom poluvremenu u pritisak. Teško je bilo izaći, ali pišu se bodovi, nogomet se igra za bodove, drago mi je da smo pobijedili, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.