Carević: Sopić je donio pobjednički mentalitet Gorici, svaka mu čast

carević
Foto: snimka zaslona

Hrvatsko prvenstvo postalo je nešto manje zanimljivo u pogledu borbe za vrh, dolaskom Igora Bišćana na klupu Dinama branitelj naslova odmaknuo je u kratko vrijeme 12 bodova drugoplasiranom Hajduku i čini se da ga samo čudo može zaustaviti na putu do titule. No zanimljivo je u bitkama za Europu i za ostanak u prvoligaškom društvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Važna pobjeda Gorice

Gorica je uvjerljivo pobijedila Šibenik u derbiju začelja i napravila važan korak prema opstanku.

– Velika pobjeda Gorice, koja je psihološki u prednosti u odnosu na Šibeniku, iako imaju bod manje. Nametnuli su u toj utakmici svoj ritam i u prvom poluvremenu riješili pobjednika. Brkljača i Sopić su doveli iskusne i karakterne igrače i sad je sve sjelo na svoje mjesto. Teško je biti u velikom zaostatku i kao trener nametati pobjednički mentalitet, a Sopić je to uspio i svaka mu čast, smatra HTV-ov stručni sukomentator Mario Carević.

Što misli o Sopićevom treningu poslije ponoći?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Sopić je osebujan i stvarno je to obećao, svi su mislili da se on šali. Moja prepostavka je da je dao igračima dva dana slobodno, htio je da se prije malo otrijezne, kad piješ drugi dan ne bi se probudio, njega očito i igrači slijede, na dobrom su putu, vidjet ćemo sve na kraju, kaže Carević.

Osijekov problem je obrana

Osijek i Lokomotiva bore se za Europu, a u ovom kolu odigrali su bez pobjednika, 2:2.

– Fantastična utakmica, obje ekipe mogu žaliti, Osijek je imao kod 1:1 neiskorišteni jedanaesterac, onda Mierez nije iskoristio šansu, onda je Lokomotiva vodila i nije izdržala. Puno tranzicijskog nogometa, kontra na kontru, zanimljiva utakmica, kaže Carević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek nema pobjedu 10 kola zaredom…

– Osijek je u krizi rezultata, iako igra dobro. Dva mlada igrača, Bukvić i Omerović su sjajni, tehnički izvanredni i imaju nogomet u malom prstu. Pozdravljam i novu poziciju Fiolića. Bilo je tu puno napadački jako dobrih stvari, no defanzivno to mora biti bolje.

Jednosmjerna utakmica Dinama i Slavena

– Bila je to jednosmjerna utakmica. Dinamo je od prve minute uzeo konce i dominirao, bio je stalno opasan, pogotovo preko bokova, dok se Slaven nije malo prilagodio. Dinamo raspoložen ,motiviran, brzim protokom lopte rješavao je niski blok, bilo je puno dijagonala i Slaven jednostavno nije imao rješenje, prokomentirao je Carević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ljubičić je igrao na mjestu desnog veznog, puno je pomagao u brzoj distribuciji lopte. na toj desnoj strani, na svojoj kontranozi jako se dobro snalaio. Vidi se da mu je to prirodna pozicija. Perković je isto jako brzo usvojio Bišćanove zahtjeve, dizao se visoko i odlično to odradio, zaključio je Mario Carević.

Varaždin je ipak bio bolji, Istra jako ovisi o Ercegu

– Kad se podvuče crta, Varaždin je ipak bio bolji i imao je izraženije šanse. Vdjeli smo dvije ekipe koje vole igrati. Varaždin je, pogotovo nakon crvenog kartona, imao boljih šansi, a na kraju je i Istra imala šanse i nije poentirala. Ipak je ovo borba za Europu i ta psihološka barijera je vjerojatno problem. Varaždin je jako dobro djelovao u zonskom presingu, lako su vadili loptu iz gužve i iz dva-tri dodavanja bili opasni, smatra Carević.

– Puno smo pričali o ulozi Ante Ercega u toj momčadi, ova ekipa ovisi jako o njemu. Imali su još izostanaka i bili su nedorečeni u fazi napada, prokomentirao je HTV-ov sukomentator malo slabija izdanja Puljana u zadnje vrijeme.

Izdvojili smo i tri sudačke odluke iz ove utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 53. minuti nije dosuđen penal za Istru, a Marijo Strahonja slaže se da kazneni udarac nije ni trebao biti dosuđen.

U 76. minuti drugi žuti dobio je Istrin Rumunj: Ispravna odluka, očit prekršaj.

U 80. minuti jedna ruka nije okarakerizirana kao jedanaesterac: Lopta je bila u kontaktu s rukom, no bila je to napucana lopta, udaljenost lopte i ruke 20-30 cm, ruka je u prirodnom položaju uz tijelo, nekažnjiva situacija, ispravna odluka, smatra Strahonja.

Jakirović radi sjajan posao u Rijeci

Livajin peti izostanak i peti put je Hajduk ostao bez pobjede…

– Pričali smo puno o njegovoj ulozi, sama njegova pojava čini suigrače boljima. No Hajduk ima kvalitetan kadar i očekivali smo bolju igru. Imao je problema u osnovnom pasu i nije nešto uspijevao iskreirati osim one šanse Marokanca. Falili su Livaja i Krovinović, no očekivalo se više, smatra Carević.

Je li prerano za nastupe Luke Vuškovića?

– Nije prerano jer je on stvarno ekstra talent, ali treba se dozirati, jer on ipak ima 16 godina, nijt to 18 ili 19. Dogodile su mu se dvije pogreške koje su normalne u procesu odgajanja mladoig igrača. On je još kadet, igra za juniore, ritam seniorskog nogometa je puno brži i treba mu period adaptacije.

Gdje je prednost Rijeke?

– Rijeka ima pokretljiviju veznu liniju, puno su agresivniji i pokretljiviji u odnosu na Hajdukovu veznu liniju. Nakon 1:0 nisu više izlazili previsoko, čekali su Hajduk i jako dobro punili prostor u napadačkoj tranziciji. Svaka čast Jakiroviću, koji je napravio pobjednički mentalitet u jako malo vremena. On sa svojim gardom daje dobru energiju ekipi, fizički su dominantni i u jako su dobroj formi. Sad su treći, kad se sjetimo gdje su bili na polusezoni, svaka im čast, zaključio je Carević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.