Kome će HRT dati prednost? Hrvatski nogometni klubovi u borbi za europsku jesen, vaterpolska reprezentacija mogla bi u polufinale SP-a!

Foto: fah

Hrvatski nogometni klubovi bili su vrlo uspješni u drugom pretkolu europskih natjecanja, svi su izborili 3. pretkolo, a Dinamo je od ranije već ”tamo.” S obzirom kako će u idućim pretkolima Hrvatska imati četiri predstavnika očekuje nas vrlo zgusnut raspored. UEFA je danas objavila satnice prvih utakmica Rijeke u Ligi prvaka, ali i Osijeka, Dinama te splitskog Hajduka, koji bi protiv Brondbyja trebao zbog kazne igrati bez navijača, u Europa ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi su na redu Riječani, s obzirom kako Rijeka ipak igra Ligu prvaka koja se gotovo uvijek, osim finala, igra utorkom te srijedom. Nogometaši Rijeke će u prvoj utakmici trećeg pretkola igrati u srijedu, gostovat će kod Salzburga. Utakmica se neće igrati u tradicionalnom terminu Lige prvaka, dakle, u 20:45, već je termin pomaknut na 18:45. Naravno, utakmicu će prenositi i Hrvatska televizija na svom drugom programu, kao i uzvratnu utakmicu 2. kolovoza na Rujevici od 20:45.

Osijek će se u 3. pretkolu suprotstaviti vrlo jakom nizozemskom PSV-u, koji je veliki favorit u toj utakmici. Prva se utakmica igra na stadionu PSV-a u Eindhovenu, u četvrtak od 19 sati. Također će utakmicu prenositi javna televizija.

Zanimljivu situaciju imamo kad su nastupi Hajduka i Dinama u pitanju u 3. pretkolu Europske lige. Termini im se podudaraju. Naime, Hajduk će od 20. sati na Brøndby Stadionu u Danskoj igrati protiv Brøndbyja, a Dinamo 45 minuta kasnije na Maksimiru će biti domaćin norveškom Odd Grenlandu. Nije poznato za koju, Dinamovu ili Hajdukovu, utakmicu će se odlučiti HTV. Prema prvim informacijama najmanja jedna od njih bit će na HTV-u, sudeći prema dostupnim informacijama na stranicama te televizijske kuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na doista zgusnut raspored hrvatskih sportskih predstavnika na svjetskoj i europskoj sceni realno je očekivati i plasman naših vaterpolista u polufinale SP-a. Polufinale bi se moglo poklopiti s utakmicama hrvatskih nogometnih klubova u Europi.  Hrvatska vaterpolska reprezentacija igra sjajno i pobjeđuje na SP-u u Budimpešti.

Kako zadovoljiti sve želje brojnih ljubitelja sporta u našoj zemlji?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.