Kako će Vatreni izgledati protiv Islanda bez Ivana Rakitića?

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija ove nedjelje igra izuzetno važnu utakmicu u sklopu kvalifikacija za SP protiv Islanda, bit će to ujedno i posljednja službena utakmica Vatrenih uoči ne tako duge ljetne pauze s obzirom kako za jedan dio hrvatskih reprezentativaca kvalifikacije za Ligu prvaka počinju već u sedmom mjesecu. Nažalost, u važnoj utakmici protiv Islanda izbornik Ante Čačić neće moći računati na jednog najboljih igrača, sjajnog veznjaka Barcelone, Ivana Rakitića. Hrvatska u zadnje vrijeme nema sreće, prilikom svakog okupljanja iz objektivnih razloga netko je prisiljen odustati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ivan Rakitić je oslobođen. Poslije finala Kupa kralja liječnik Barcelone poslao je zamolbu da ga se poštedi s obzirom na to da je cijelu godinu dosta igrao, da ima akutnu upalu trbušnog zida, preponski dio, te mu se preporuča odmor. U razgovoru s njim, složio sam se. To je ono što stalno govorim, bitno je da igračima omogućimo da budu kvalitetni u trenažnom procesu, ali i za ono što ih čeka potom. Rakitić tako ne konkurira za Island. Nikoga novog neću pozvati”, rekao je hrvatski izbornik Ante Čačić na okupljanje Vatrenih. Sastav izbornik nije otkrio, prerano je.

Kako će Vatreni izgledati bez dokapetana Čačić će uskoro odlučiti. Prema nekim informacijama na mjestu centralnoh napadača mogao bi zaigrati Nikola Kalinić, koji je zabio pobjednički pogodak protiv Ukrajine u Zagrebu i koji je zabio izjednačujući pogodak protiv Španjolske na Euru prošle godine. Iza Nikole je jedna uspješna sezone u Serie A. Poziciju iza napadača Kalinića zauzeli bi tada Mario Mandžukić te Ivan Perišić, koji također puno zabija ubacujući se velikom brzinom iz drugog plana. Perišić bi zaigrao u tandemu s Brozovićem, njih dvojica bi mijenjali pozicije tijekom igre. Ovo je inače realna Čačićeva opcija u sustavu 4-2-3-1.

Naravno, bez obzira na sastav ambicije Hrvatske su vrlo jasne, po svaku cijenu ne smije se izgubiti u Islandu. Naime, pobjeda bi gotovo sigurno pogurnula Vatrene nezaustavljivo prema Rusiji i Svjetskom prvenstvu iduće godine, remi ne bi bio smak svijeta za izabranike Ante Čačića, dok bi poraz itekako zakomplicirao život hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji.  Zapravo, tada bi se vodila do kraja bitka za svaki bod, samo prvoplasirana momčad skupine direktno ide na Svjetsko prvenstvo. U ovom trenutku Vatreni su u dobitnoj poziciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alternativa Rakitiću na neki način mogao bi biti i Mateo Kovačić, no, tada bi se raspored morao mijenjati u 4-3-3 u momčadi, a žrtva te promjene bio bi i Luka Modrić, koji bi se u tom slučaju morao povući nešto defenzivnije. No, to su sve spekulacije, koje za sada nisu potvrđene. Kroz treninge izbornik bi trebao dobiti pravu sliku u momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.