Cedevita i Zabok u polufinalu Kupa Krešimira Ćosića, Šibenik poražen u neizvjesnoj utakmici!

Foto: fah

U polufinale Kupa Krešimira Ćosića u srijedu su se plasirali košarkaši Cedevite i Zaboka. U četvrtfinalu Cedevita je lakoćom dobila Zagreb sa 114-63, dok je u neizvjesnoj utakmici Zabok svladao Šibenik sa 86-84.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U izjednačenoj utakmici Zaboka i Šibenika ključnim se pokazalo razdoblje četiri minute prije kraja susreta, tada su košarkaši Zaboka u 40 sekundi napravili razliku od pet koševa (77-72). Do kraja Šibenik je stalno bio u zaostatku, dolazio je na poen ili dva minusa, ali nije imao snage za preokret, pa je Zabok izborio polufinale u kojem će igrati protiv Cedevite u petak, 16. veljače, u 17.00 sati.

Antonio Vlaić sa 18 i Petar Marić sa 15 koševa bili su najbolji u redovima Zaboka, a kod Šibenika Domagoj Bašić i Ivan Mileković zabili su po 16 poena.

Prethodno je Cedevita lakoćom dobila Zagreb sa 114-63 (54-29). Razlika u kvaliteti bila je očita od samog početka susreta i već u prvoj četvrtini Cedevita je imala 15 koševa viška (30-15), a do poluvremena prednost je narasla na 25 poena (54-29). U nastavku prednost Cedevite je samo rasla i na kraju su hrvatski prvaci završili susret sa 51 košem viška.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Cedevite najbolji je bio Džanan Musa sa 22 koša, 6 skokova i 5 asistencija, a Demetrius Nichols dodao je 17 poena. Ekipu Zagreba predvodili su Ante Krapić sa 19 i Matej Buovac sa 13 poena.

U četvrtak će se igrati preostala dva četvrtfinalna susreta, a sastaju Škrljevo – Cibona (17.00 sati) i Zadar – Sonik Puntamika (19.30 sati), a polufinale je u petak, 16. veljače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.