Čelnik Partizana priznao da se u Srbiji namještaju utakmice, pa se pozvao na UEFA-u

Foto: Star Sport

O namještanju utakmica u nogometu naveliko se govori, no, konkretnih dokaza, a onda i sankcija, nema, osim tu i tamo izoliranih slučajeva koji se probiju do javnosti. Čelnik beogradskog Partizana, Milorad Vučelić, pred novinarima je govorio o trenutnom stanju u srpskom nogometu, a potvrdio je kako u zemlji naših istočnih susjeda ima dosta namještanja. Nije Partizanov čelnik jedini, o tome se odavno govori, tako da su njegove tvrdnje očekivane, bez obzira kojim su motivom vođene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, prije toga Vučelić se požalio i na katastrofalnu infrastrukturu u tamošnjem nogometu, klubovi dobrim dijelom ”igraju na livadama.”

”To nije niti može biti nogomet. Od Partizana se traže pas igra i kontrola posjeda. Kakvog posjeda? Na ovakvim travnjacima poput naših protivnici samo odmaraju i čekaju. Na svim stadionima imamo reflektore, a igramo po njivama. Pogledajte u kakvom su stanju travnjaci u Subotici, Ivanjici, Čačku… Na takvim terenima posjed lopte samo umara momčadi koje ga imaju. Srpski nogometni savez trebao bi klubovima narediti da urede igrališta”, kazao je Milorad Vućelić, koji je, kako smo spomenuli, bez dlake na jeziku komentirao sve glasnija govorkanja o namještanju utakmica.

“Ima li namještanja u Srbiji? Ima, naravno da ima. Znate i sami kako će se završiti 50 posto utakmica, naročito u drugom dijelu sezone”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, UEFA je prošle godine poslala pismo u kojem je osam klubova srpske Superlige označila sumnjivim za namještanja.

”Nikada nije odustala od upozorenja. Ako Europska nogometna kuća tako percipira, zašto ne bih i ja? Ako bi postojala nezavisna istraga, kao što je svojevremeno sprovedena u Italiji, pod uvjetom da se moj iskaz ne pojavi u novinama, bio bih spreman pomoći svojim skromnim znanjem. Ne posjedujem nikakve dokaze, no ponudio bih indikacije i ukazao na sumnjive mreže”, konstatirao je Vučelić, koji smatra suce najgorim segmentom srpskog nogometa. Prisjetio se i vremena dok je radio u rukometu.

”Govorio sam kako razumijem ljude koji prijete arbitrima. Pazite, naprimjer, Saša Zdjelar i Armin Đerlek izlaze na teren smatrajući ga poljem pravde u kojem pobjeđuje bolji. Međutim, onda se pojavi sudac koji se stavlja u centar pažnje i odlučuje o ishodu. Priznaju se pogoci iz gol-auta, poništavaju se regularni zgodici, sviraju se jedanaesterci… Unaprijed se zna što će se dogoditi”, oštar je bio čelnik Partizana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.