Češki tenisač Tomaš Berdych treći polufinalist Wimbledona

Foto: fah

Češki tenisač Tomaš Berdych postao je treći polufinalist ovogodišnjeg izdanja Grand Slam turnira u Wimbledonu, gdje je u srijedu u četvrtfinalu nadigrao Francuza Lucasa Pouillea sa 7-6 (4), 6-3, 6-2 te se pridružio Rogeru Federeru i Milošu Raoniću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Federer je do polufinala stigao velikim preokretom u dvoboju s najboljim hrvatskim tenisačem Marinom Čilićem, protiv kojeg je deseti put u karijeri okrenuo zaostatak od 0-2 u setovima i spasio tri meč-lopte u četvrtom setu, da bi nakon tri sata i 17 minuta borbe slavio sa 6-7 (4), 4-6, 6-3, 7-6 (9), 6-3.

Federer će u polufinalu igrati protiv Kanađanina Miloša Raonića koji je sa 6-4, 7-5, 5-7, 6-4 nadigrao Amerikanca Sama Querreyja. Berdych će u svom drugom wimbledonskom polufinalu za suparnika imati pobjednika dvoboja Britanca Andyja Murrayja i Francuza Jo-Wilfrieda Tsonge. Berdych je upravo u All England Clubu ostvario najbolji rezultat na Grand Slam turnirima, kad se 2010. godine probio do finala u kojem ga je nadigrao Španjolac Rafael Nadal.

Tenisači – četvrtfinale

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miloš Raonić (Kan/6) – Sam Querrey (SAD/28) 6-4, 7-5, 5-7, 6-4

Roger Federer (Švi/9) – MARIN ČILIĆ (HRV/9) 6-7 (4), 4-6, 6-3, 7-6 (9), 6-3

Tomaš Berdych (Češ/10) – Lucas Pouille (Fra/32) 7-6 (4), 6-3, 6-2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.