‘Čestitka’ iz UEFA-e Dinamu: Kazna od 50 000 eura zbog ‘rasizma’, zatvoren sjever…

Foto: fah

GNK Dinamo dobio je novu čestitku iz UEFA-e, naime, plavi su saznali kaznu za incidente koji su se dogodili tijekom utakmice 2. kola grupne faze Europske lige u Bruxellesu između Dinama i Anderlechta. Dinamo je, podsjetimo, zasluženo slavio 2:0 i uvjerljivo zasjeo na prvo mjesto svoje skupine.

Dakle, Dinamo je kažnjen zatvaranjem sjeverne tribine za iduću Uefinu utakmicu u kojoj je Dinamo domaćin, a to je utakmica sa Spartak Trnavom koja je na rasporedu 8. studenog, prenosi portal Goal.com/hr.

Nadalje, Modri zbog rasizma moraju platiti 50 tisuća eura, pet tisuća eura zbog korištenja pirotehnike te još osam tisuća eura zbog bacanja objekata u teren. Uz to na idućoj utakmici preko sjeverne tribine maksimirskog stadiona mora stajati natpis #EQUALGAME s grbom Uefe.

Podsjetimo, Modri su do sada ove sezone kažnjeni ukupno sa 140 000 eura, i to zbog pirotehnike, rasizma te bacanja objekata u teren.

U Dinamu je postojao bojazan i od veće kazne, strahovali su u Dinamu da bi UEFA mogla zatvoriti čitav stadion te da bi plavi prvo europsko proljeće, koje je, naravno,još daleko, mogli slaviti bez gledatelja. Srećom, UEFA ovog puta nije išla tako daleko.

Izvor: narod.hr