Četiri utakmice istine za Niku Kovača: Na proslavu Bayernovog naslova dolazi Ante Rebić!?

Foto: Fah

Kako smo već pisali nogometaši Bayerna teže od očekivanja, pogotkom u drugom dijelu, svladali su Werder iz Bremena 1:0 i tako ostali gospodari svoje sudbine. Naime, Bavarci trenutno drže vrh ljestvice s četiri boda više, ali i utakmicom manje, od Borussije Dortmund. Niko Kovač u nekoliko je navrata tijekom dvoboja s Werderom zamalo izgubio živce s obzirom na veliki broj promašaja njegovih igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(FOTO, VIDEO) Niko Kovač sve bliže naslovu: Bayern slavio na Allianz Areni protiv Werdera

Hrvatski trener pred vratima je osvajanja jedne od najjačih liga u Europi, preostaju mu tek četiri utakmice i u slučaju sve četiri pobjede, a bez obzira kako završile utakmice Borussije, Bayern će obraniti naslov prvaka Njemačke nakon jedne turbulentne i atipične sezone za bavarski klub. Sezona puna uspona, ali i padova, mogla bi tako sretno, spretno i uspješno završiti za bivšeg hrvatskog izbornika.   Ukoliko se želi približiti Bayernu Borussija Dortmund u nedjelju, na sam Uskrs, mora svladati Freiburg u gostima.  U slučaju kiksa Bayern će biti jako, jako blizu…

Naime, ako Borussija dođe ponovno na minus jedan završnica Bundeslige pretvorit će se u pravi triler, sportski, naravno, no, Bavarci ulaze s ”topom fore”, malim bodom prednosti, ali možda i presudnim.  Podsjetimo, neće Kovaču biti lako, u posljednjem kolu Bundeslige Bayern dočekuje vrlo jaki i neugodni Eintracht iz Frankfurta, klub s Antom Rebićem, koji igra u sjajnoj formi. Bivši hrvatski izbornik vodio je prije dolaska u Bayern Eintracht vrlo uspješno. Nepoznanica, dakle, nema puno. Dolazi li Rebić na Allianz Arenu na proslavu velikog Kovačevog trijumfa? Ukoliko do tog posljednjeg kola, a prije njega su još tri kola, Bayern i Borussija ostvare sve pobjede zajamčen je spektakl na Allianz Areni protiv Eintrachta.

Podsjetimo na samu završnicu Bundeslige, najvećim rivalima neće biti lako.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

31. kolo
Nürnberg – Bayern
Borussia Dortmund – Schalke 04

32. kolo
Bayern – Hannover
Werder Bremen – Borussia Dortmund

33. kolo
RB Leipzig – Bayern
Borussia – Fortuna

34. kolo
Bayern – Eintracht Frankfurt
Gladbach – Borussia Dortmund

Teško je iz ovog rasporeda zapravo zaključiti pred kojim je klubom teži put. Naime, istina, Borussija igra derbi protiv Schalkea u Dortmundu, a ni Werder u gostima neće biti lako dobiti, međutim, jasno je da su ”Žuti” favoriti, baš kao i Bavarci u svojim utakmicama. Ovo je sama završnica sezone i nema više kalkulacija, nema mjesta za nove popravke u slučaju eventualnog kiksa.

Podsjetimo, na važnu činjenicu, Bayern je nedavno na domaćem terenu razbio Borussiju 5:0. U slučaju jednakog broja bodova odlučit će gol razlika, no, kad bi ona bila jednaka, prvak je klub koji je zabio više golova.  Međusobni omjer gleda se, nažalost, po Bayern, jer bi Bavarci tada bili u prednosti, tek na kraju, kao zadnji kriterij.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.