Čilić otvara protiv McDonalda, Fett protiv prve nositeljice Swiatek

Foto: fah

Održan je ždrijeb trećeg teniskog Grand Slam turnira sezone Wimbledona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić u All England Clubu postavljen je za 14. nositelja, a turnir će otvoriti dvobojem protiv 52. igrača svijeta Mackenzieja McDonalda. Protiv 27-godišnjeg Amerikanca Čilić je dosad igrao samo jednom, 2019. na Australian Openu te upisao pobjedu od 3-1 u setovima.

Drugi hrvatski predstavnik Borna Ćorić na startu trećeg Grand Slama sezone igrat će protiv 12. nositelja Diega Schwarzmana. Argentinac je na 15. mjestu ATP ljestvice, a Ćorić (ATP – 203.) se dosad s njim susreo četiri puta.

Obojica imaju po dvije pobjede. Hrvatski tenisač je slavio 2015. u Winston Salemu i 2017. u Marakešu, a Schwartzman 2018. u Roland Garrosu te 2020. na ATP Cupu u Australiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ždrijebu tenisačica nalaze se tri hrvatske predstavnice, a najlošije je prošla Jana Fett (WTA – 254.) koja je glavni ždrijeb izborila kroz kvalifikacije. U prvom kolu čeka je prva igračica svijeta i prva nositeljica Wimbledona, sjajna Poljakinja Iga Swiatek.

Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić (WTA – 80.) turnir će otvoriti protiv Amerikanke Shelby Rogers (WTA – 37.), a Donnu Vekić u 1. kolu očekuje dvoboj protiv devete igračice svijeta i osme nositeljice u Wimbledonu Amerikanke Jessice Pegule, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.