Čilić u polufinalu St. Peterburga

epa09550839 Marin Cilic of Croatia in action against Karen Khachanov of Russia during their second round match of the St.Petersburg Open ATP tennis tournament in St.Petersburg, Russia, 28 October 2021. EPA/ANATOLY MALTSEV

Hrvatski tenisač Marin Čilić nastavlja s odličnim rezultatima na turnirima u Rusiji, 6-4, 3-6, 6-3 pobjedom protiv Španjolca Roberta Bautiste Aguta plasirao se u polufinale ATP turnira u Sankt Peterburgu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marin Čilić je prošlog tjedna u Moskvi dogurao do finala, a za ponavljanje takvog uspjeha u Sankt Peterburgu igrat će protiv Nizozemca Botica van de Zandschulpa.

Bio je ovo osmi međusobni dvoboj Čilića i Bautiste i šesta pobjeda našeg igrača.

U prvom setu prvi je do prilike za break stigao 33-godišnji Španjolac. U četvrtom gemu je imao čak pet break lopti, no Čilić je sve izvukao, a potom u idućoj igri napravio break za 3-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Roberta Bautista Agut je odmah uzvratio vrativši izgubljeni servis za 3-3. Seriju breakova u prvom setu nastavio je Čilić koji je još jednom oduzeo servis za vodstvo 4-3.

Hrvatski tenisač je potom obranio vodstvo za 6-4 u prvom setu.

U drugom setu Čilić je ponovo napravio break kod rezultata 2-2. Ali kao i u prvom setu već u idućem gemu izgubio prednost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ključnim se pokazao osmi gem u kojem su tenisači odigrali čak 26 poena.

Marin je imao četiri lopte za gem, deset puta je bilo izjednačenje, dok je Španjolac imao šest break lopti, nažalost posljednju je iskoristio za vodstvo 5-3.

Jedini break u odlučujućem trećem setu Čilić je ostvario u šestoj igri kada je odlično reternirao te na koncu iskoristio treću priliku za oduzimanje servisa suparniku, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.