Ćiro komentirao Mamićevu reakciju i stao u Modrićevu obranu: ‘Luka je domoljub, Savez je trebao prvi zaštititi kapetana’

Foto: fah

Prije nekoliko dana, kako smo već pisali, savjetnik Dinama Zdravko Mamić preko svoje Facebook stranice oštro je kritizirao one koji nisu stali u obranu kapetana Vatrenih Luke Modrića, koji je posljednjih tjedana izvrgnut pravoj medijskoj hajci.  Mamić je okrznuo i izbornika Antu Čačića. Mamić je razočaran zato što suigrači kapetana Modrića nisu stali u njegovu obranu i zaštitili ga od medijskih napada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tim povodom ponovno se oglasio i Miroslav Ćiro Blažević, bivši legendarni izbornik Vatrenih, ali i kum Zdravka Mamića, koji je u razgovoru za Sportske novosti komentirao Mamićevu reakciju.

“Svatko će izvlačiti svoje zaključke, ali budite sigurni u ovo što vam Ćiro kaže. Zdravko Mamić je uvijek tražio jedinstvo nogometne obitelji! Njegov postulat jest “jedan za sve, svi za jednoga”. Ne, nije me iznenadila ta njegova reakcija. Smatra da izbornik Čačić, njegove kolege i reprezentativci, kao i HNS moraju stati u zaštitu Luke Modrića. Ja se s time apsolutno slažem”, rekao je Blažević, no, odmah nakon toga dodao u svom stilu:

“Jeste li nešto primijetili? Svi oni koje sam odgajao, oni stariji igrači počevši od Marija Stanića, baš u Sportskim novostima, stali su u zaštitu Luke Modrića. Ono što ja mislim jest da je HNS kao institucija morao prvi reagirati! Isto tako, mogao se oglasiti i izbornik, makar mu još nije kasno. Ja bih odmah skočio, uhvatio za gušu one koji napadaju Modrića! Ma, ne samo za Modrića, ja bih uvijek skočio za svakog svog igrača. Kao što sam uvijek skakao za svakog svog igrača! Nikada nisam nikoga javno kritizirao, ako je bilo i najmanje potrebe, odmah sam stao u obranu svojih nogometaša. Tako sam im davao nužno samopouzdanje. Kod mene je vladala obiteljska, mušketirska atmosfera. To želi i Mamić, zato je objavio to što je objavio… No, to je proces koji se dugo stvara, znate, neovisni ljudi su delikatni, s njima se mora osobito paziti. Moraš držati disciplinu, ali igrači moraju vidjeti da si pravičan, da držiš do njih, da ih štitiš. Da si za svakog od njih spreman podmetnuti leđa, kao što oni moraju imati isto takav osjećaj za svog šefa. Radi se o složenom procesu, ako nemaš psihološku nadarenost, onda nećeš uspjeti.
Modrić je domoljub…”, poruka je Ćire, koji tvrdi kako Mamiću nije ni na kraj pameti ići protiv Ante Čačića jer ga je, kako Ćiro tvrdi, on postavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na strahovanja nekih navijača kako bi Modrić mogao reći zbogom Vatrenima Ćiro u zaključku kaže:

“Mislim da dovoljno poznajem Luku Modrića i njegovo opredjeljenje. Luka Modrić to nikada neće napraviti! On će i dalje predvoditi Vatrene! Modrić je čist k’o suza. Njega ne zanimaju nikakve špekulacije, on je domoljub, voli svoju domovinu, kapetan će i dalje biti – kapetan! Voditi Vatrene kao što ih je vodio i do sada. Ovi napadi na njega su apsolutno deplasirani. Možda je svojom nespretnošću i naivnošću rekao nešto što je i potpisao, ali nema dvojbe, tvrdim da je sve što je rekao vjerodostojno…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.