CitizenGo: Na Olimpijskim igrama sportaši će se natjecati protiv sportašica, iako se biološki razlikuju!

Foto: fah

Počele su Olimpijske igre koje će se održavati u Riju (Brazil) do 21. kolovoza 2016. godine. Bit će to prve Olimpijske igre tijekom kojih će se sportaši natjecati protiv sportašica. Naime, dva britanska sportaša koji se smatraju ženama, a čiji su identiteti poznati organizatorima, natjecat će se kao sportašice, budući da su izjavili kako smatraju ženama, te su u procesu promjene spola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Platfroma CitizenGo ističe kako pokrenula je peticiju kojom želi osigurati pravdu za sportašice koje se natječu u Riu.

“Sve one su naporno trenirale kako bi mogle sudjelovati na OI 2016. te zaslužuju jednake uvjete natjecanja. Žene i muškarci su jednaki u dostojanstvu i pravima, međutim biološki gledano muškarci su građeni drukčije od žena s obzirom na mišićnu masu, kapacitet pluća i veličinu”, istaknuli su.

U svom priopćenju Međunarodni olimpijski odbor izjavio je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nije potrebno zahtijevati tjelesne promjene kao preduvjet za očuvanje poštenog natjecanja. To bi bi bilo nedosljedno sa zakonodavstvom i pojmovljem ljudskih prava”.

Ova izjava gotovo bezrezervno znači kako je biološkim muškarcima dozvoljeno natjecati se protiv bioloških žena! Žene i muškarci imaju jednaka prava i dostojanstvo i zaslužuju jednake, pravedne uvjete sudjelovanja na OI.

Testovi snage među sportašima pokazuju kako su i najsnažnije sportašice jedva iznad prosječnih standarda za muškarce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Biološke razlike ne nestaju kad muškarac „odluči“ biti žena. Najbolji argument aktivista za transrodnost je kako većina muških bioloških predispozicija nestaje s potiskivanjem testosterona i hormonalnom terapijom, iako ni ovi pokušaji nisu potkrijepljeni znanstvenim dokazima.

“Moramo sad djelovati kako bi osigurali fair-play u Riu! Ne možemo ignorirati zdrav razum zbog ‘političke korektnosti'”, istaknuli su iz inicijative.

Peticiju potpišite OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.