Ćorić napredovao do plasmana karijere, Lučić-Baroni opet u Top 50

Jedna pobjeda u Wimbledonu bila je dovoljna da Borna Ćorić napravi pomak za tri mjesta te je ovog tjedna na 37. poziciji pojedinačne ATP ljestvice, što je 18-godišnjem Zagrepčaninu najbolji plasman u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rasplet trećeg Grand Slam turnira u sezoni nije donio nikakve promjene među desetoricom najboljih tenisača svijeta pa je i Marin Čilić ostao na 9. mjestu. Ivo Karlović je bolji za jedno mjesto nego prije dva tjedna i nalazi se na 24. poziciji.

Na vrhu je razlika između Novaka Đokovića i Rogera Federera ostala istih 4180 bodova. Trećeplasirani Andy Murray je smanjio zaostatak za Federerom na 1855 bodova, a krug petorice najboljih zatvaraju Stan Wawrinka i Kei Nishikori.

Najbolja hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni ostvarila je napredak i na novoj pojedinačnoj WTA ljestvici zauzima 47. mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ana Konjuh je pala za 15 mjesta u odnosu na WTA ljestvicu objavljenu u tjednu kad je počeo turnir u Wimbledonu i sada je na 70. poziciji, odmah iza Ajle Tomljanović koja je 69.

Svojim šestim wimbledonskim trijumfom i 21. na Grand Slam turnirima Amerikanka Serena Williams učvrstila se na vrhu, ali su se iza njezinih leđa dogodile velike promjene. Marija Šarapova se vratila na 2. mjesto, a Čehinja Petra Kvitova pala je na petu poziciju. Wimbledonska finalistica Garbine Muguruza skočila je s 20. na 9. mjesto, dok se među deset najboljih tenisačica vratila Poljakinja Agnieszka Radwanska koja je s 13. došla na 7. poziciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.