Ćorić: Ponosan sam na prva dva seta

Hrvatski tenisač Borna Ćorić je nakon poraza u pet setova od Viktora Troickog rekao da je “ponosan kako je odigrao prva dva seta”, ali da su ga grčevi izbacili iz pravog ritma u koji se nakon toga više nije mogao vratiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borna Ćorić je prvi meč u Davis Cupu, prošle godine u Poljskoj protiv Jerzyja Janowicza, dobio u pet setova nakon što je poljski tenisač vodio 2-1 u setovima. U petak je izgubio od Viktora Troickog u pet setova propustivši vodstvo od dva seta i 2-0 na početku trećeg seta.

“Ponosan sam kako sam odigrao prva dva seta i prva dva gema u trećem. Onda sam promašio dva, tri voleja koja možda nisam trebao promašiti, pogotovo na jednu break-loptu. Nakon toga je uslijedio pad. Imao sam malih problema s grčevima i poslije toga se više nisam mogao vratiti u pravi ritam. On je to osjetio i počeo igrati puno bolje, preuzeo je inicijativu”, rekao je Ćorić u analizi događaja na terenu dvorane u Kraljevu.

Ćorić je povukao paralelu i s nedavnom pobjedom nad Andyjem Murrayjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Prvi dio meča sam odigrao i bolje nego protiv Murraya u Dubaiju, jer sam malo bolje servirao. Pokazao sam da mogu igrati jako dobar tenis. No, moram s mojom ekipom vidjeti zašto je nastao ovaj problem i što ćemo dalje”, zaključio je 61. tenisač svijeta.

Hrvatski izbornik Željko Krajan je također bio zadovoljan onime što je Ćorić pokazao dok se nisu pojavili fizički problemi.

“Borna je dominirao u prva dva seta i taktički nadigrao Troickog. Nažalost, dogodilo se da je u trećem setu vrlo rano osjetio fizičke probleme i povratka više nije bilo. Nije se više mogao fokusirati na taktiku i ono što treba raditi na terenu.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krajan je i za Matu Delića našao samo riječi pohvale.

“Mate je odigrao dobar meč, najbolje što je mogao, osim početka gdje je bio malo stisnut. Đoković je pokazao klasu i da je trenutno vjerojatno najbolji igrač na svijetu. Na servisu nije ostavio nikakvu priliku i zato sam rekao da je Mate izvukao svoj maksimum”, zaključio je hrvatski izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.