Ćorluka: Gvardiol je otpao; Kovačić: Nikoga ne podcjenjujemo

Foto: Drago Sopta HNS

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić priključio se u Osijeku Vatrenima nakon što je u srijedu u Livnu pokopan njegov otac, a umjesto njega posljednjoj novinarskoj konferenciji uoči starta Lige nacija i utakmice s Austrijom, prisustvovao je član stožera Vedran Ćorluka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalićev pomoćnik je otkrio kako je zbog ozljede otpao Joško Gvardiol koji neće konkurirati za četiri lipanjske utakmice.

– Gvardiola smo pustili, neće biti spreman niti za jednu utakmicu. U ovom trenutku je to najbolje za njega kako bi se spremio za iduću sezonu. Vrsaljko također, neće konkurirati za Austriju, nadam se da će u Splitu početi trenirati. Luka će danas trenirati, a još ćemo vidjeti hoće li početi od prve minute ili nam se priključiti u nastavku. U razgovoru s izbornikom procijenit ćemo što je najbolje, istaknuo je Ćorluka.

Naglasio je kako svjetski doprvaci žele novu sezonu Lige nacija otvoriti pobjedom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Želimo pobjedu, želimo startati s tri boda. Austrija će nas sigurno natjerati, da to bude utakmica s punim gasom. Imao sam priliku upoznati njihovog izbornika, shvatio sam njegovu filozofiju nogometa i oni će sutra ići 100 na sat, dodao je.

Osvrnuo se i na činjenicu da su ispred Vatrenih četiri utakmice u deset dana.

– Sigurno da nije lagano, nama u prošlosti su utakmice u ovim datumima znale raditi najviše problema. No, dolaze novi igrači, moram ih pohvaliti, s novim mentalitetom, koliko sam vidio na treningu, oni gore od želje istrčati na teren. Nisu pokazali nikakav umor. Vjerujem da neće biti nikakav problem, a siguran sam kako su i protivnici dodatan motiv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje o sastavu, Ćorluka je sa smiješkom dobacio: – Izbornik mi je baš sada poslao poruku da vam otkrijem sastav, nasmijao se.

– S obzirom na situaciju, niti mi još nismo sigurno tko će početi, otprilike 90 posto sastava je poznato.

Razljutilo ga je novinarsko pitanje propušta li Ivan Perišić ovu akciju možda i zbog potpisa ugovora s Tottenhamom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Hrvatska reprezentacija je ozbiljna selekcija koja ne dopušta igranje s imidžem i takvim glupostima koje ste naveli. U reprezentaciju dolaze igrači koji su zdravi, kazao je.

Novinarskoj konferenciji na stadionu Gradski vrt prisustvovao je i veznjak Chelseaja Mateo Kovačić.

– Ne podcjenjujemo nikoga, Austrija je odlična reprezentacija, to su i pokazali na prošlom Euru. Sigurno će biti još i bolji pod novim izbornikom, koji gaji nogomet s pun trke i presinga. Neće biti jednostavno, međutim mi smo se pripremili, kazao je Kovačić.

– Jako je lijepo igrati u Osijeku, navijači nas uvijek fenomenalno podrže, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispred hrvatske reprezentacije su četiri utakmice u deset dana. Svjetski doprvaci otvaraju Ligu nacija u petak u Osijeku protiv Austrije. Potom tri dana kasnije slijedi splitski ogled protiv Francuske, 10. lipnja gostovanje u Danskoj, te 13. lipnja novi ogled protiv Tricolora, ovaj put u Parizu.

– Sigurno da je puno četiri utakmice u deset dana, posebno nakon naporne sezone. Nije jednostavno, ali velika je čast igrati za hrvatsku reprezentaciju. Bit će nam drago sutra istrčati, spremni smo i motivirani odigrati najbolje što možemo u ovom trenutku.

Dodao je kako još ne razmišlja o Svjetskom prvenstvu koje je koncem godine u Kataru.

– Još ne razmišljamo o Svjetskom prvenstvu, još je rano. Sada imamo četiri utakmice Lige nacija, i fokusirani smo samo na Austriju. Idemo korak po korak, utakmicu po utakmicu koje neće biti jednostavne i moramo biti spremni za sve što nam slijedi, poručio je Kovačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.