Čovjek od čelika: Dario Šarić – Hrvat koji ne zna za umor!

Foto: fah

Brojni navijači američke NBA momčadi Philadelphije 76ersa Darija Šarića smatraju najzaslužnijim igračem za rezultatski uzlet njihovog kluba, naravno, teško je govoriti o preporodu, ipak je hrvatski košarkaš tek krenuo NBA stazom. Prva sezone uvijek je prva sezona, pa čak i ako je fantastična.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi navijači, pa i oni koji su skeptični prema igračima iz Europe, a takvih u Americi još uvijek nije malo, jedinstveni su kada ih pitate tko je “rookie” godine, mada je daleko od toga da je sve gotovo. Dario se još uvijek mora dokazivati. Donedavno je tako Joel Embiid kao i Dario bio svačiji favorit. Nažalost, dok jednom ne ”omrkne, drugom ne osvane…”

Američki novinari, koji ionako površno poznaju Europu, pa čak i europski sport, iznenađeni su činjenicom da je Šarić prošle sezone nastupio u svih 24 susreta za turski Efes Pilsen, igrao na visokoj razini, nakon čega je još otišao u Hrvatsku na pripreme te bio važan kotač u hrvatskom autobusu na Olimpijskim igrama. Mladi Hrvat bio je jedan od najboljih hrvatskih košarkaša u Riju, uz, naravno, Bojana Bogdanovića.

Šarić kao da ne zna za umor, navode Amerikanci  i dodaju kako je Hrvat nakon svih napora prošle sezone, nakon Olimpijade, otišao u SAD te je odradio “predsezonu i dosad odigrao svih 78 utakmica u svojoj prvoj NBA sezoni…” Malo puno, neki bi rekli previše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Snimka zaslona

Portal The Sixer Sense donosi tako zanimljivu analizu igre Darija Šarića, odnosno njegove borbenosti, ustrajnosti čovjeka koji se ”nikad ne umara.” Kako je Superman ponovno u modi u Americi tako je Super Dario na tragu da dobije nadimak ”Čovjek od čelika.” Čak su i liječnici kluba savjetovali Šariću da preostale četiri ovosezonske utakmice ne igra više od 25 minuta kako bi se donekle oporavio od strašnog ritma kakav nosi sa sobom najjača košarkaška liga svijeta. Sve je ipak izglednije da će Šarić ove sezone u NBA ligi skupiti čak 82 nastupa, to se ne događa često, posebno ne danas kada se igra praktički svakih nekoliko sati i kad ste nova zvijezda NBA neba.

“To nije nešto što svaki igrač danas u NBA može postići. Zapravo je nevjerojatno koliko taj dečko ima energije. On uopće ne razmišlja o odmoru i već dvije sezone je u punom pogonu. Nevjerojatan je”, piše novinar portala The Sixer Sense. Spomenimo kako će Sixersi večeras igrati protiv nekoć moćnog Chicaga, a do kraja sezone protiv Milwaukeeja, Indiane i New Yorka, radi se o izuzetno teškim protivnicima,  ako ništa drugo ono barem slavnim. Dario Šarić ne pomišlja na odmor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz dokazanu kvalitetu Darija Šarića, kako ljudsku tako i igračku, to je ujedno i jedan od glavnih razloga za optimizam kad je hrvatska košarka u pitanju, taj nesalomljivi duh, ta upornost, borbenost i na posljetku ta glad za pobjedama. Neki će reći možda nema sve što je imao Dražen, jer to je skoro nemoguće, ali ima puno, od Dražena i puno je danas sve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.