Čupić: Balić mi je bio prvi uzor, 2009. i 2012. najveća razočaranja

Ivan Čupić
Foto: fah

Uoči utakmice Zagreba i Nexea. gdje Zagrebaši mogu osigurati naslov u Prvenstvu Hrvatske po 33. put, Ivan Čupić obratio se javnosti po posljednji put kao igrač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ne nadam se, nego sam siguran da ovo je moja zadnja utakmica, započeo je Čupić.

Čupić će nakon zavšetka igračke karijere odmah uskočiti u trenerske vode, jer će biti pomoćnik Andriji Nikoliću u stožeru RK Zagreba:

– Ono što je bitno je da ovaj klub ide dalje i da ima svoje ciljeve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ja se želim razvijati kao trener, vidjeti je li to za mene ili ne. Hvala Andriji što mi pruža priliku za to.

Čupić je izdvojio i igračke uzore, kao i najdraža razdoblja:

– Pa na početku karijere zasigurno Ivano (Balić). On mi je u Metkoviću bio kao stariji brat i zanimalo me kako on razmišlja o rukometu. Od svakog trenera sam naučio, uzimao sam i dobro i loše. Ja sam zahvalan svim trenerima koji su me vodili, i ispričavam se svima jer sam bio težak karakter.

– Svaka medalja je posebna, svaki uspjeh je poseban, ali vrijeme u Vardaru je bilo posebno lijepo. Ipak, najljepše je bilo igrati za Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čupić je za Hrvatsku odigrao 164 susreta, ali s reprezentacijom nikada nije osvojio toliku željenu zlatnu medalju, a izdvojio je i najveća razočaranja:

– 2009. u Hrvatskoj i 2012. u Londonu, to su najveća razočaranja. Tada sam bio depresivan, nisam bio dobar igrač, ali ni dobar otac i muž, popravio sam stvari nakon toga nadam se, ali to su bila loša razdoblja. Oba puta Francuzi, oni su bili najbolji, mi drugi najbolji, pobijedili smo i mi njih dosta puta, ali kada je bilo najbitnije, oni su bili bolji, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.