Čuvar vatrene mreže: Hrvatska je među deset najboljih reprezentacija svijeta!

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija lakše od očekivanja, uz igru kakvu smo mogli samo priželjkivati s obzirom na brojne izostanke zbog ozljeda, pobijedila je sinoć reprezentaciju Kosova u Skadru. Ante Čačić sjajno je posložio igru, dok je hrvatska vrata čuvao tradicionalno sigurni golman Monaca Danijel Subašić. Ponovno je popularni “Suba” imao nekoliko dobrih intervencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Vidio sam vrlo dobru i efikasnu Hrvatsku. Rano smo zabili gol zahvaljujući izvrsnoj reakciji Marija Mandžukića, kojemu čestitam na sva tri poteza za pogotke. Jako smo sretni zbog Mandžukića, on je naš prvi napadač i to je potvrdio. Naravno, čestitam i svim suigračima na dobroj predstavi, posebno Mitroviću na prvijencu, i vjerujem da će nam ovo biti dobar poticaj za dalje, prvenstveno za susret s Finskom”, rekao je Subašić za hns-cff.hr te dodao:

“Kosovo je bolja reprezentacija nego što rezultat možda pokazuje, imali su i nekoliko prilika za pogodak, a to ne može momčad koja nema kvalitetu. Naravno, najvažnija su tri boda, a za svaku momčad i posebno vratara lijepo je kada utakmicu završi bez primljenog pogotka.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Subašić je poslije pobjede protiv Kosova samouvjereno zaključio:

“Hrvatska je među deset najboljih reprezentacija svijeta, to smo pokazali i u rujnu protiv Turske, jedino nam je tada nedostajalo i malo sreće s vratnicama. Nije nikome lako zabiti šest golova, ali tako je to u nogometu – protiv Turske nije ništa htjelo ući, sada smo realizirali skoro sve prilike. Odigrali smo dobru i odgovornu utakmicu na zahtjevnom terenu i možemo biti vrlo zadovoljni igrom i rezultatom koji smo ostvarili.”

S obzirom na kvalitetu Vatrenih Subašić ima pravo, u čemu se slažu mnogi ugledni svjetski treneri i nogometaši, novinari i analitičari, no, to Hrvatska još nije potvrdila. Nikako da se kvaliteta hrvatske nogometne reprezentacije spoji s rezultatom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako je hrvatska nogometna reprezentacija jedna od najboljih reprezentaciji svijeta onda je to između ostaloga zato što vatrena vrata čuva jedan od najboljih europskih golmana. Sjećamo se sjajne obrane jedanaesterca prije koji mjesec na Euru protiv Španjolske kada je pucao Sergio Ramos. Nije mogao protiv Subašića i savjeta Luke Modrića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.