Daily Mail: Hrvatski nogometaši nikad ne kleče uoči utakmice

Foto. fah

“Klečanje uoči utakmica u znak podrške borbi protiv rasizma, koju je popularizirao igrač američkog nogometa Colin Kaepernick, a koju su usvojile mnoge sportske momčadi, među njima i nogometna reprezentacija Engleske, nije “na repertoaru” hrvatske nogometne reprezentacije”, piše danas britanski Daily Mail.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Hrvatska seniorska reprezentacija nikad nije kleknula uoči utakmice, iako je njihova U-21 momčad usvojila tu gestu na ovogodišnjem Europskom prvenstvu mladih”, piše Daily Mail te dodaje da Hrvati gotovo sigurno neće kleknuti ni uoči dvoboja s Engleskom.

Iako se dosta raširila u svijetu sporta, gesta nije dobro prihvaćena od dijela navijača, a neke momčadi je odbijaju.

Engleski nogometni savez požalio se na nedostatak podrške britanske Vlade nakon što je momčad izviždana zbog geste uoči početka pripremnih utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Izbornik Southgate i igrači nastavljaju inzistirati da su ujedinjeni u želji za klečanjem”, piše Mail te dodaje Souhgateovu izjavu:

“Mislim da smo u poziciji da ljudi misle kako je to politička izjava s kojom se ne slažu. No to nije razlog zašto je radimo, nego podržavamo jedni druge. Zadovoljan sam da su se zvižduci ipak čuli iz manjeg dijela publike”, rekao je Southgate.

Glasnogovornik Hrvatskog nogometnog saveza Tomislav Pacak rekao je kako “gesta nije obavezna po UEFA-inom protokolu” te se očekuje da će hrvatski nogometaši ostati na nogama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnoge momčadi nisu prihvatile klečanje, a Daily Mail nabraja tko je vjerojatno protiv. To su Turska, Italija, Švicarska, Rusija, Sjeverna Makedonija, Češka, Poljska, Mađarska i Slovačka. Škoti još raspravljaju o tome, Španjolci, Portugalci, Nijemci i Šveđani su gestu izbjegavali. Iz Francuske nema potvrde, no glavni igrači su za klečanje, piše HRT.

Nedavno je Robert Pauletić komentirao Robert Pauletić komentirao detalj vezan uz prijateljsku utakmicu koju su, kao posljednju pripremu za Euro, odigrale nogometne reprezentacije Hrvatske i Belgije, pritom pohvalivši Dalića i reprezentativce koji za razliku od belgijskih kolega nisu kleknuli u znak podrške pokretu Black Lives Matter.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“NAŠI NISU KLEČALI.
Gledam prijateljsku nogometnu utakmicu Hrvatske i Belgije. Prije početka intonirane su himne, a onda su Belgijanci kleknuli u znak podrške pokretu Black Lives Matter.

Interesantno, niti jedna kamera nije prikazala nekog našeg igrača u tom trenutku! Kasnije sam vidio na fotografiji: nitko od Hrvata nije klečao! Kamermani to nisu htjeli prikazati, vjerojatno su dobili takve upute.

Ovom bih prilikom izrazio podršku Daliću i momcima za takav potez. Ne vidim zašto bi se sportaši uopće miješali u politiku (uostalom, zar nije FIFA proklamirala zabrane političkih gesta i svrstavanja?). Još manje vidim zašto bi Hrvati klečali za nekakav pokret iz SAD! Ako Belgijanci, Englezi i drugi hoće klečati, to je njihova stvar”, stoji u Pauletićevoj objavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.