Dalić kritičan i ispričava se: Osvrnuo se i na pojedince koji rade nered, ali i Petkovića

dalić
Foto: fah

Izbornik Zlatko Dalić nakon poraza od Turske 1:0 na Opus areni bio je kritičan prema igri hrvatske reprezentacije, a to se nije promijenilo ni nakon prospavane noći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Jučer smo igrali loše, jako loše to nije bilo prepoznatljivo. nakon dugo vremena imali smo utakmicu gdje smo svi bili loši. Ja ću preuzeti odgovornost na sebe jer očito taktički nisam dobro pripremio utakmicu… Teško je pao svima poraz, nismo naučili na ovakve stvari, podigli smo letvicu jako visoko i teško je to održati. ne kukam nikad nikad, nisam sklon ni tragediji ni euforiji. Žao mi je što izgubili u ovakvoj atmosferi. Žao mi je zbog tih ljudi, isprika svima njima”, rekao je Dalić.

“Ovo nije tragedija, dogodi se nakon dvije i pol godine ovakva utakmica, šteta navijača i moja isprika na porazu. Još uvijek je sve u našim rukama. ako ponovimo prvo poluvrijeme protiv Walesa bit ćemo u velikim problemima. Sve u svemu zasluženi poraz, ali brine što smo bili zaista loši u segmentu dugih lopti što prije nije bio slučaj. Svaki put smo loše reagirali, svaki puta u panici”, dodao je.

Branio je Livakovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bio je to nered kod gola. Izgubili smo loptu u kontri i primili gol iz njihove rekontre. Livaković nas je spasio dvaput prije toga, a onda nepotrebno izašao i primili smo gol. Zakon je da se ne ide s gola kad je stoper kod igrača. Dogodi se…”, istaknuo je.

> Hrvatska izgubila od Turske i zakomplicirala si put do Eura

“Nedostaje nam dosta igrača, ali možda je problem nestandardnost naših igrača u svojim klubovima”, zapitao je.

Vezni red nije igrao kako treba: “Brozović je imao puno nesvojstvenih grešaka, na Kovi se vidi da nije u ritmu, kao ni Luka, ali oni su naši nositelji, naša snaga, naš motor reprezentacije i moramo ih dozirati. A ja za to nemam vremena…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bruno Petković ušao je u igru iako je Dalić najavio kako s njim ne želi riskirati nakon ozljede, no u Wales teško da će ići.

“Nisam htio koristiti Brunu jer je bez treninga i ritma, ali našli smo se u situaciji da gubimo 1:0, a on kaže da može, da može pomoći… Nema smisla da se Bruno muči, nije pravi nije spreman, poštujem njegovu želju. Mislim da neće putovati u Wales, ne treba siliti, žao mi je što sam ga uopće uveo protiv Turske. Na stranu njegova želja, ali još nije spreman. Bolje neka bude pravi za mjesec dana”, istaknuo je.

> Dalić: Nismo dugo izgledali ovako loše

Skupina navijača izazvala je problem zbog koje će HNS čekati kaznu sa strahom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ja to ne razumijem, da dođe grupa od 20 ljudi i uništi sve ono što napravi njih 15.000. doći tu s takvom idejom… Kome to treba? Ne razumijem zašto se to konstantno događa. Ne razmišljam hoćemo li zadnju utakmicu igrati bez gledatelja, ali moraju biti svjesna i ta tijela koja donose odluke da to ne viče cijeli stadion. Dok to ne riješimo trajat će i trajati pa dok nas ne kazne”, ističe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.