Dalić najavio Francusku: Nema alibija, moramo naći snagu

Foto: fah

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić najavio je drugu utakmicu Vatrenih u novoj sezoni Lige nacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Poljud stiže Francuska i to u vrlo nezgodnom trenutku.

“Nezgodno razdoblje, iza nas je nezgodan poraz. Nismo to očekivali, zaista ne znam što reći. Treba dignuti glavu, ne potonuti i pasti protiv svjetskih prvaka. Mi to možemo. Situacija nije lagana jer je kraj sezone i igrači imaju svoje probleme, netko razmišlja o transferu, netko je ozlijeđen… Međutim, dat ćemo sve od sebe”, istaknuo je izbornik pa prokomentirao činjenicu da su mnogi favoriti posrnuli u prvom kolu Lige nacija.

“U prvom kolu Lige nacija poraz su doživjele četiri najbolje reprezentacije s prošlog svjetskog prvenstva. Svi smo u nekim problemima. Kakva god da Francuska istrči, bit će moćna i jaka, ima veliki izbor igrača u rosteru. Otpadne Varane, dođe bek iz Liverpoola koji je još bolji. Nema Mbappéa, zamijeni ga još brži igrač”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispada da je Liga nacija natjecanje reprezentacija koje imaju dužu klupu. Hrvatska uvijek mora igrati s najboljima, a najbolji su najumorniji. Što je rješenje?

“Ne leži nam Liga nacija, ali nama je svaka utakmica važna, ne želim da se predamo. Nema šanse. Ne tražimo alibi, tako je svima i moramo smoći snage i energije. Mislio sam da ćemo dobiti još malo energije i vremena da se posložimo, ali smo to izgubili”.

Sastav protiv Francuske…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Branit će Livaković, takav je dogovor. On će braniti drugu i treću, Ivušić četvrtu utakmicu. Na desnom boku nemamo drugo rješenje, osim Juranovića. Šime se vraća, možda bude spreman za utakmicu u Danskoj ili Francuskoj. Vidjet ćemo hoće li na lijevom boku zaigrati Sosa ili Barišić, ovisno o tome hoćemo li igrati defenzivnije ili ofenzivnije. Na stoperu moramo probati Erlića koji je igrao dobro u Italiji i dobit će svoju šansu. Vida se, isto tako, pripremio, a tu je i Šutalo. U veznom redu su Brozović, Kovačić i Modrić, prema naprijed prevelikih izbora i nemamo, Brekalo, Majer, Kramarić ili Budimir. Sigurno ćemo mijenjati u drugom poluvremenu, staviti svježe igrače. Moramo biti bolji u fazi obrane, ne otvarati se previše jer to Francuzi jako dobro koriste”.

Vlašić se još uvijek traži nakon nestale klupske forme.

“Vlašić nije u ritmu, nije u igri, treba mu minutaža u klubu. On mora biti glavni igrač i tad će dati svoj doprinos. Žao mi je da Nikola nema tu minutažu, ali znam koliko vrijedi i vjerujem mu. Nekim igračima, da bismo ih vratili, treba jedan pristup, nekima drugi… Očekujem da će zaista biti važna karika i da će uspjeti naći pravu formu. Pametan je dečko, on sam može najbolje odlučiti”, zaključio je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.