Dalić: Nemoguće je ovo što radimo, a Juranović je ‘satrao’ Viniciusa

Foto: snimka zaslona

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić u razgovoru za HRT osvrnuo se na četvrtfinalnu utakmicu i pobjedu protiv Brazila nakon jedanaesteraca na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Praktički perfektna utakmica, baš sve kako smo se dogovorili, tako smo i odigrali. Imali smo i sreću kad je trebalo te Livija na golu. Imali smo nekih problema prije utakmice, Oršić je imao virozu, a Livaja je dobio temperaturu pa nije igrao. Hrvatska je u polufinalu Svjetskog prvenstva. Drugi put u četiri godine. Nemoguće je ovo što mi radimo. Zaista sjajno. Puno hvala dečkima na ovome što su napravili. Igrali su odlično. Cijeli turnir igramo sjajno, sad smo u polufinalu. Moramo ostati ponizni i razmišljati o polufinalu. Moramo zaboraviti na Brazil, rekao je Dalić u razgovoru za HRT s Edinom Mahmuljinom te dodao:

– Ne možeš se puno otvoriti protiv Brazila, zamjene su nam donijele izjednačujući gol. Odigrali smo sjajno, mogu samo čestitati dečkima i zahvaliti navijačima koji su bili u manjini na tribinama.

Ponovno su odlučili jedanaesterci i briljirao je Dominik Livaković na vratima.

– Imam osjećaj da se Livakovića boje, ali i mi smo svaki penal tako mirno izveli. Postali smo “Kraljevi penala”. Gledao sam ih mirno, sve se poklopilo sjajno. Uživamo i mi i svi naši navijači diljem svijeta. Sve ćemo napraviti da napravimo još jedan korak dalje, kazao je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski izbornik odlučio je posebno izdvojiti jednog igrača.

– Da ja biram igrača utakmice, to bi bio Josip Juranović. Fantastično! “Ubio” je Viniciusa do kraja, satrao ga je i u fazi obrane i u fazi napada. Oni su ga zamijenili jer se nije vidio na terenu, a Jura je gazio na terenu, sprintao neumorno… Ako moram ja reći, igrač utakmice je hrvatska nogometna reprezentacija, a pojedinac je Josip Juranović.

Sada slijedi polufinale Svjetskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Polako ćemo se proveseliti i idemo dalje. Neka naši ljudi uživaju i neka budu uz nas. Šteta što ih malo. Već sam prije rekao da je ovo prvenstvo za odabrane, ali mi igramo iz inata za one koji nisu uz nas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.