Dalić o vrijednostima koje propagira, FIFA-inom podcjenjivanju…

Foto: fah

Ususret prijateljskom pripremnom turniru za Europsko prvenstvo, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić dao je veliki intervju za RTV Herceg-Bosne. O jednom dijelu smo već pisali, a sada donosimo još zanimljivih dijelova intervjua.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
> Dalić o svemu pomalo: Ja sam Livnjak, Varaždinac, Hrvat, domoljub…

“Ono što je meni veselje i što je nas napravilo ovime što jesmo je da Hrvatska nogometna reprezentacija živi, radi i propagira vrijednosti na kojima je Hrvatska nastala. To je domoljublje, to je zajedništvo, to je ponos, to je prkos, to je vjera, to je skromnost, i mi tako živimo” , kaže Dalić.

Govoreći o vjeri pojašnjava: “Ni u kom slučaju nisam nikakav ekstrem, nisam radikalan ni u čemu. To živim i to govorim. Ne bojim se i ne sramim se to reći.”

O FIFA-i

Bio je izuzetno oštar po pitanju FIFA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Oni jednostavno podcjenjuju hrvatsku reprezentaciju, podcjenjuju sve što je ona napravila, nemaju nikakav respekt prema nama i odnose se prema nama kao da i ne postojimo; mi njima samo smetamo”, kazao je Dalić i dodao da im Hrvatska smeta jer uzima puno pozornosti kraj favorizirane Argentine ili primjerice Brazila.

“Zašto bih ja njima davao respekt kada oni ne poštuju nas? Mi to poštovanje nismo zavrijedili u medijima i u priči, nego na terenu. Dokazali smo tko smo i što smo i umjesto da jednu malu Hrvatsku, koja je napravila dvije medalje u četiri godine promoviraju. istaknu i stave kao najbolje, oni nas stavljaju na dno.”

O odlasku iz reprezentacije

Dalić je već neko vrijeme na meti bogatih vlasnika iz Saudijske Arabije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Cifre su bile ogromne, sramota me to i govoriti”, rekao je Dalić i pojasnio kako je na mjesto koje je bilo namijenjeno njemu sjeo Rafael Benitez za 13 milijuna eura po sezoni.

“Kada sam vidio sve te ljude s kojom euforijom i elanom su nas dočekali, a ja govorim o zajedništvu, ljubavi, mladim ljudima… I kakvu bi ja poruku poslao da sam otišao. Govorio bih jedno, a radio drugo.”

O novinarima

Kritizirao je napade u medijima od strane dijela novinara. Iako su rezultati “tu”, neki Daliću neke poteze ne žele opravdati. “Nekakvi ljudi koji su i dan danas u medijima su me razvalili. Oni su od mene napravili jednoga propalicu, lopova, neznanca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mene je to strašno pogodilo. Znao sam da to ništa nije istina, ali oni su to meni “natočili” jer se nisam baš znao nositi s time i onda su me razvalili”, kazao je izbornik Dalić

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.