Dalić otkrio tko uskače u prvih 11 umjesto Kovačića

dalić
Foto: HNS

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić najavio je dvoboj kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Slovačke koji se igra sutra u Gradskom vrtu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Nećemo se puno zamarati sa slovačkom reprezentacijom i njihovim igračima, možda će biti i opasnije ako će priliku dobiti igrači koji nisu prije igrali. Moramo respektirati Slovačku, vrhunska je reprezentacija i može biti neugodna. Nije bitno tko će kod njih nastupati, mi moramo biti pravi, rekao je u početku izbornik Zlatko Dalić.

– Nama je cilj osvojiti što više bodova i osigurati plasman na Svjetsko prvenstvo, znamo koliko nam znači sutra utakmica, možda i najvažnija utakmica kvalifikacija, Rusija ima teško gostovanje u Slovenije. Ovo je nama šansa da s pobjedom približimo Kataru, dodao je Dalić.

Najavio je Dalić promjene u obrani, usprkos dobrom izdanju u zadnjim utakmicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Šest utakmica nismo primili gol, ali sutra je važan ispit. Koliko god bilo dobro na Cipru, to nije bilo mjerilo. Sutra je situacija u kojoj ne smijemo primiti gol. Napravit ćemo promjene u sastavu, ali ne zato jer je netko loše odigrao, nego želimo još veću energiju. Stavit ćemo par svježih igrača, neki naši igrači nisu standardni pa im je teško ponoviti dvije utakmice u tri dana. Vida se vraća na svoju poziciju, objasnio je Dalić te pohvalio “domaćeg” Milu Škorića, igrača Osijeka.

– Zaslužio je poziv, ali njemu je konkurencija velika. Vidjet ćemo, volio bih kad bi mu se otvorila situacija, dodao je Dalić.

– Veseli mi konkurencija u reprezentaciji, igrači koji donose novu energiju i snagu. Moramo ovo potvrditi da dobijemo kontinuitet. Svi dobro rade i koga god stavim, neću pogriješiti, smatra hrvatski izbornik koji je rekao da je atmosfera dobra jer su rezultati i igra dobri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Rezultat diktira sve, igramo dobro, pa je i atmosfera odlična. Što nas veseli je ta atmosfera i rezultat, nije atmosfera bila lošija na Euru, ali nedostajao je rezultat.

Zbog žutih kartona neće biti Matea Kovačića.

– Zamijenit će ga Pašalić, on će ići na njegovu poziciju. Jer je on dobar u završnici, a takav nam igrač nedostaje, on od svih igrača ima to najbolje, tako da tu nema dileme. Počet će Pašalić, rekao je Dalić te rekao da Duje Ćaleta-Car, vjerojatno, zbog svježine i nedostatka utakmica neće početi od prve minute, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.