Dalić: Ovo je veliko finale malog svijeta

Doha, 16.12.2022 - Službena tiskovna konferencija Hrvatske nogometne reprezentacije pred sutrašnju utakmicu za treće mjesto na Svjetskom nogometnom prvenstvu Katar 2022, Hrvatska - Maroko. Na slici izbornik Zlatko Dalić i Mateo Kovačić. foto HINA/ Damir SENČAR/ ds

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić obratio se medijima povodom utakmice za treće mjesto koju Vatreni igraju sutra od 16 sati protiv Maroka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Marokanski izbornik je spominjao moguću B momčad, je li to pila naopako?

– Ovo je za nas veliko finale, velika utakmica, borba za medalju. Naš maksimalan respekt za reprezentaciju Maroka, koja je napravila sjajan rezultat i najugodnije je iznenađenje. Mislim da oni isto razmišljaju kao i mi, te će igrati s najboljim mogućim sastavom. Ne razmišljamo što protivnik govori, ovo je i za jedne i druge veliko finale. Kad pogledamo polufinala, vidimo da niti mi niti oni nismo mogli više. Ovo je veliko finale malih reprezentacija, malog svijeta.

Koja brončana medalja ima veće značenje?

– Pa, 1998. godine to je bila prva medalja za Hrvatsku, jedna velika stvar je to bila tada, jedno veliko priznanje za nas, za državu koja je tek nastala, to je bio početak blistavih nogometnih uspjeha. Mi smo sada to nadmašili sa srebrnom medaljom, ali svako novo SP znači jako puno. Želimo razveseliti naš narod s brončanom medaljom. Možda je te 98′ imala veći značaj, ali ni ova neće biti ništa manje značajna. Ponoviti uspjeh, biti 2. pa 3., nije isto kada si treći ili četvrti. Mi smo mali, ali radimo velike uspjehe.

Hoće li Luka Modrić igrati na Euru 2024?

– Ja se nadam i veselim tome da će on biti s nama. Mislim da je realno da bude, ali o svemu tome će odlučiti Luka sam, odluka je na njemu, poručio je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska će po drugi put igrati protiv Marokanaca, simbolično, prva i zadnja utakmica na ovom prvenstvu bit će protiv momčadi koju vodi Walid Regragui. Marokanski izbornik već je najavio sutrašnji ogled, njegova momčad želi pobjedom okončati prvenstvo i zaključiti povijesni uspjeh svoje zemlje.

– Očekuje nas važna utakmica unatoč razočaranju. Nadali smo se finalu. Dat ćemo sve od sebe, umorni smo, iscrpljeni, psihički i fizički smo iscrpljeni. Razmišljam kako sastaviti momčad. Međutim, nastupit ćemo čistog srca i čiste glave. Želimo pobjedu, igrači razumiju da nije isto biti treći ili četvrti. Želimo završiti SP pobjedom, kazao je marokanski izbornik okupljenim medijima, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.