Dambrauskas: Moramo pobijediti Dinamo ili prestati sanjati

dambrauskas
Foto: fah

U srijedu od 19 sati Hajduk i DInamo igraju derbi na Poljud. Zaostali susret devetog kola 1. HNL-a utakmica je sezone za Hajduk, koji bi se porazom realno oprostio od snova o naslovu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Otkad sam došao ovdje, svaka utakmica je bila ovakva, svaki put kada ne bi pobijedili zaostatak za vrhom bi se povećavao. Ova utakmica je malo drugačija, riječ je o derbiju protiv najbolje momčadi u zemlji, stoga možemo prelomiti sezonu. Mi moramo ili pobijediti ili prestati sanjati. Moramo staviti u svoje glave da želimo pobjedu i da je to jedino što nas može zadovoljiti, rekao je u najavi derbija trener Hajduka Valdas Dambrauskas.

Objasnio je i zdravstvenu situaciju i stanje suspenzija u momčadi:

 Kalinić i Ferro su u punom treningu i bit će spremni za utakmicu. Grgić i Atanasov nisu još spremni, nedostaje im još desetak dana. Nikola Katić je suspendiran, a neće biti ni Janija Atanasova. Atmosfera je sjajna, ne samo u Hrvatskoj, nego i diljem Europe. Navijači su jučer došli na naš trening. To nam podiže pritisak, ali i razinu igre. Moramo dati svoj maksimum protiv Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Hajduk je dvaput igrao ove sezone s Dinamom, imamo jednu pobjedu i jedan remi, što nam govori da imamo tu moć. Ima još malo utakmica do kraja sezone i sve manje prostora za pogreške. Ne očekujem atraktivnu utakmicu, moramo respektirati protivnika. Oni su jaki i u drugačijoj situaciji su nego mi, odnosno njima je dosta i bod, stoga ne očekujem otvorenu utakmicu. Moramo ih pokušati pritisnuti kad imaju loptu blizu svog gola, a za to ćemo morati biti gotovo savršeni, dodao je.

– Derbiji su posebne utakmice, kao i one u kupu, stoga vjerujem da se sutra svašta može dogoditi. Sutra neće sve ovisiti samo o zrelosti i taktici, već i o puno drugih stvari, kaže Dambrauskas, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.