Dario Šimić talijanski medijima: Planiram se kandidirati za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza

Foto: fah

Proslavljeni hrvatski nogometaš Dario Šimić otkrio je u intervjuu za Gazzettu dello Sport da se planira kandidirati za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Prije osnivanja Nogometnog sindikata nije bilo nikakve zaštite za nogometaše u Hrvatskoj. Prije šest godina sam osnovao Sindikat, studirao sam i sportski menadžment na Sveučilištu Bocconi u Milanu, a u budućnosti se planiram kandidirati za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza”, rekao je Šimić.

Neke stvari je već najavio u intervjuu za službenu stranicu Prve HNL.

Stiže jesen, s njom i komplicirane vremenske okolnosti, podrazumijevaju se natopljena, raskvašena igrališta?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Na to upozoravam godinama, tvrdeći da nam nisu primarni kampovi već tereni. Travnjaci na kojima se neprestano igra. Nekidan je „ono“ u Zaprešiću bilo na rubu neregularnosti, opasno po zdravlje. Kako li će tek biti za mjesec-dva, kad zaredaju kišni dani…? Kvalitetna igrališta nužna su svim klubovima Prve, Druge i Treće lige, bez njih nema nogometa, kamoli napretka”, rekao je.

Sjajno je što će HNS uskoro prionuti sanaciji prvoligaških terena u suradnji s klubovima i lokalnim samoupravama, nadamo se pomacima korak po korak. Zasigurno je u toj domeni aktivan i Nogometni sindikat?

“Naravno. Stanje s najvažnijim dijelom infrastrukture sve je gore. To se vidi, to dolazi do izražaja. To doista smeta. Puno i često surađujemo s HNS-om glede svih aspekata, svakako i u vezi sa statusom igrača. Treba pohvaliti relacije s Vladom Ivetom i Nikolom Badovincem. Činimo sve da se izbjegne opća i bilo čija kriza”, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.