Debakl Lokerena, četvorka Genka , crveni karton za Filipovića

Foto: Twitter

U susretu prvog kola belgijskog nogometnog prvenstva Racing Genk je na gostovanju pobijedio Lokeren 4-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golove za goste zabili su Pozuelo (3), Ruslan Malinovskij (16), Dieumerci N’Dongala (61) i Leandro Trossard (73).

Lokeren je od 70. minute igrao s igračem manje nakon što je isključen Jakov Filipović, bivši igrač Intera iz Zaprešića.

U ranije odigranom susretu belgijski nogometni prvak Club Brugge, kojeg vodi hrvatski stručnjak Ivan Leko, otvorio je novu sezonu uvjerljivom 5-2 pobjedom protiv Eupena. Junak utakmice bio je trostruki strijelac Jelle Vossen (24-11, 54, 89-11), a dva gola je zabio Wesley (7, 26). Za goste strijelci su bili Eric Ocansey (77) i Luis Garcia (77-11m). Za Brugge su nastupila trojica hrvatskih nogometaša. Branio je Karlo Letica, a cijeli susret su odradili i Matej Mitrović i Ivan Tomečak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U subotu je uvjerljivu pobjedu upisao i Anderlecht koji je na gostovanju slavio sa 4-1 protiv Kortrijka. Tri gola je zabio hrvatski nogometaš Ivan Santini. Bio je to prvi službeni nastup zadarskog napadača za Anderlecht u koji je stigao ovoga ljeta za tri milijuna eura iz Caena.

REZULTATI:

Club Brugge – Eupen 5-2
Sporting Charleroi – Antwerp 0-1
Lokeren – Genk 0-4

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petak:
Standard Liege – Gent 3-2

U subotu:
Kortrijk – Anderlecht 1-4
Waregem – Waasland-Beveren 2-2
Sint-Truiden – Cercle Brugge 0-0
Oostende – Mouscrpon 2-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.