Derbi Rijeke i Dinama unatoč problemima obećava spektakl

Zagreb, 01.08.2021 - Utakmica 3. kola Prve HNL Dinamo - Rijeka. foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIÆ/ ik

Nakon što su 12. kolo HNL-a u petak otvorili Hrvatski dragovoljac i Lokomotiva, danas od 17.05 nas na Rujevici očekuje veliki derbi Rijeke i Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomićeva Rijeka je s 23 boda vodeća na ljestvici, dok je Dinamo drugi s bodom i utakmicom manje. Oba sastava su nevjerojatno efikasna, zabili su po 25 golova, s tim da je Dinamo primio puno manje, samo šest, za razliku od Rijekinih 15 primljenih pogodaka.

Ove dvije momčadi igrale su već u trećem kolu u Maksimiru, kada je u izvrsnoj utamici bilo 3:3.

Oba trenera imaju problema uoči ovog dvoboja. Goranu Tomiću nedostaju Krešić, Galović, Tomečak, Galešić, Braut i Bušnje, a upotan je i Smolčić, dok su se Damiru Krznaru s reprezentativnih akcija ozlijeđeni vratili Ademi i Oršić, a nedostaju mu od ranije Jurić i Franjić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Velika i bitna utakmica je pred nama, ali sigurno da nije ključna jer je puno utakmica do kraja. Atmosfera u ekipi je jako dobra, pogotovo nakon zadnjih rezultata, rekao je na konferenciji za medije uoči derbija trener Rijeke Goran Tomić.

– Nažalost, imamo dosta problema u sastavljanju ekipe, pogotovo u zadnjem redu zbog ozljeda i viroza, to je najveći problem s kojim se susrećemo. Sve ostalo je u redu, smislit ćemo neku formaciju da budemo jako dobri i da pružimo jako kvalitetnu utakmicu, dodao je riječki strateg.

Prije reprezentativne pauze, uvjerljive pobjede upisali su i Rijeka i Dinamo. Modri su sa čak 8:0 nadvisili Hrvatski dragovoljac, a Rijeka je u utakmici u kojoj su gledatelji na Aldo Drosini vidjeli devet pogodaka, slavila 6:3 protiv Istre 1961. Riječani su u u zadnje četiri utakmice u svim natjecanjima (dvije u prvenstvu, jedna u Kupu i jedna prijateljska) zabili čak – 23 gola!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Rijeka je u ovom trenutku naš najveći takmac i to je fantastičan trenutak za provjeru naših sposobnosti. Vjerujem da smo ostali na nivou na kojem smo bili prije stanke, a tada nam nema ravnih. Rijeka je fantastično izvukla dvije-tri utakmice u kojima je bila u rezultatskoj negativi do samog kraja, imaju želju, volji i htijenje, najavio je trener Dinama Krznar, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.