U derbiju hrvatskog prvenstva košarkaši Cibone uvjerljivo svladali Zadar

Foto: fah

U odgođenom susretu 9. kola A-1 lige košarkaši Cibone su u KC Dražen Petrović pobijedili Zadar 102-88.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to posljednja utakmica prvog dijela hrvatskog prvenstva, koja se prvotno trebala igrati u prosincu.

Zbog toga su oba kluba morala igrati u sastavim u kojima su ušli u sezonu. Kod ‘Vukova’ nisu smjeli igrati Scottie Reynolds i Luka Žorić jer su stekli pravo igranja od 14. kola, dok je Zadar bio u još težoj poziciji. Pod ‘toranj’ je stigao bez Ivana Ramljaka, Yannicka Frankea, Aleksandra Georgijeva i Maja Kovačevića.

U takvom raspletu snaga domaćin je bio bolji ostvarivši 11. pobjedu sezone, dok je Zadar doživio sedmi poraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cibona je dobila sve četiri dionice igre za konačnih +14 koševa razlike.

Kod Cibone najefikasniji su bili Željko Šakić sa 19 koševa i 9 skokova, Paolo Marinelli sa 18 koševa, te po četiri skoka i asistencije i Nebojša Joksimović sa 12 koševa i pet asistencija. Još tri igrača imala su dvoznamenkasti broj koševa – Emir Sulejmanović je zabio 11, a Marin Rozić i Ante Gospić po 10 koševa.

Kod gostiju, koje je predvodio novi trener Aramis Naglić, najefikasniji igrač je bio Lovro Mazalin sa 25 koševa, 11 skokova i četiri asistencije. Ivan Marinković je ubacio 16 koševa uz pet skokova, dok je Boris Barać zabio 13 koševa i imao šest koševa,.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon 15 kola na ljestvici vode Split i Jolly JBS sa po 13 pobjeda i dva poraza. Šibenik je treći (12-3), a slijede Cedevita (11-4) i Cibona (11-4). VROS i Zagreb imaju skor 9-6, Zadar je na 8-7, Zabok, Škrljevo i Alkar imaju po četiri pobjede i 11 poraza, Gorica je upisala tri pobjede i 12 poraza, a zadnja dva mjesta drže Kvarner 2010 i Hermes sa skorom 2-13.

Iduće, 16. kolo na rasporedu je od 3. do 8. veljače, a sastaju se Split – GKK Šibenik, Gorica – Cibona, Hermes Analitica – Alkar, Kvarner – Jolly Šibenik, Škrljevo – Zabok, Osijek – Cedevita, te Zadar – Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.