‘Derby della Učka’ otvara 24. kolo; Jakirović: Očekujem dinamičnu utakmicu

Foto: fah

Od petka do nedjelje na rasporedu je 24. kolo domaćeg nogometnog prvenstva. Kolo će u petak otvoriti Istra 1961 i Rijeka dvobojem u Puli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bit će to njihov treći prvenstveni ogled ove sezone. U susretu igranom u sklopu 6. kola u Puli nije bilo pobjednika (1:1), dok je ogled na Rujevici u 15. kolu završio pobjedom gostiju 1:0.

Puljani su na petom mjestu ljestvice s 31 bodom, a sedma Rijeka ima 28 bodova, ali i utakmicu više.

– “Derby della Učka”, bit će zanimljiva utakmica. Nakon nekoliko godina prvi je put da je Istra ispred Rijeke na tablici. Bit će to utakmica s puno emocija i dinamike. Probat ćemo napraviti sve što je u našoj moći da donesemo kući pozitivan rezultat, rekao je u najavi utakmice trener Rijeke Sergej Jakirović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Istra u zadnje vrijeme igra jako dobro, pobijedili su Hajduk i Osijek u Puli, Ante Erceg je latentna opasnost, postiže pogotke, i na njega treba posebno obratiti pažnju, iako ima još nekoliko jako dobrih igrača koji godinama igraju u Istri. Napravit ćemo sve da im maksimalno otežamo, dodao je strateg Riječana.

Rijeka na Aldo Drosinu stiže nakon neočekivanog domaćeg poraza od Slaven Belupa u 23. kolu u kojemu su Puljani remizirali na Šubićevcu odigravši bez pogodaka sa Šibenikom.

Trener pulske momčadi Gonzalo Garcia pozvao je navijače da ih podrže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Čeka nas poseban derbi protiv momčadi koja se u kratkom roku potpuno preokrenula. Zato pozivamo da nas što više ljudi dođe podržati, rekao je trener Puljana, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.