Dijamantna liga u Lausanni: Perković druga

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković zauzela je drugo mjesto u bacanju diska na mitingu “Dijamantne lige” u Lausanni s hicem od 67.06 metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Perković je ovo bio prvi poraz u “Dijamantnoj ligi” ove sezone, nakon četiri pobjede, a bolja od nje bila je Kubanka Yaimi Perez sa 67.13 metara, dok je treće mjesto zauzela još jedna Kubanka Denia Caballero, inače vlasnica najboljeg rezultata sezone, sa 66.04m.

Nakon što u prve dvije serije nije uspjela prebaciti 65 metara, Perković je svoj najbolji hitac izvela u trećoj seriji, te je njime izjednačila domet Perez iz druge serije, ali i tada je Kubanka bila u vodstvo zbog boljeg drugog hica. U preostale tri serije Perković je prestupila, dok je Perez u petoj seriji još popravila svoj rezultat bacivši disk do novog osobnog rekorda od 67.13m.

Nakon pet od sedam održanih natjecanja u “Dijamantnoj ligi” Perković i dalje uvjerljivo vodi u redoslijedu diskašica sa 18 bodova, Perez se probila na drugo mjesto sa sedam, dok je Australka Dani Samuels s pet bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeće natjecanje diskašice će imati za osam dana u Monte Carlu, a nakon toga slijedi još samo završica u Bruxellesu 11. rujna. U međuvremenu je na programu i Svjetsko prvenstvo u Pekingu (22-30. kolovoza) na kojemu će Perković braniti naslov osvojen u Moskvi prije dvije godine.

Od 19.15 u Lausanni će nastupiti još jedna hrvatska predstavnica, Ana Šimić u skoku u vis.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.