Diljem Europe igrane utakmice Lige prvaka: Barcelona krenula s bodom u Rimu

Aktualni europski nogometni prvak Barcelona krenuo je u obranu naslova odigravši u Rimu 1-1 protiv Rome, a susret je obilježio pogodak Florenzija s centra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona je povela u 21. minuti golom Luisa Suareza na asistenciju našeg Ivana Rakitića. Tri minute kasnije dogodila se i sporna situacija kada je Romin vratar Wojciech Szczesny pokupio Suareza, no nizozemski sudac Bjorn Kuiper nije pokazao na bijelu točku. Roma je izjednačila u 31. minuti jednim od najljepših golova u povijesti Lige prvaka. Florenzi je opalio uz aut liniju gotovo s centra i iznenadio Marca-Andrea ter Stegena. Rakitić je igrao do 61. minute kada ga je zamijenio Rafinha.

U drugom susretu iz skupine E Bayer Leverkusen je pobijedio BATE Borisov 4-1. ‘Apotekari’ su poveli već u četvrtoj minuti golom Admira Mehmedija, no BATE je izjednačio devet minuta kasnije, a strijelac je bio Nemanja Milunović. U nastavku susreta Hakan Calhanoglu (47, 75-11m) i Hernandez (59) donijeli su pobjedu njemačkom sastavu.

U skupini G Chelsea je na Stamford Bridgeu rutinski odradio posao protiv Maccabi Tel Aviva pobijedivši 4-0. Strijelci su bili Willian (15), Oscar (45+3-11m), Diego Costa (58) i Fabregas (78). ‘Bluesi’ su imali i kazneni udarac u šestoj minuti, no Hazard je bio neprecizan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom dvoboju Dynamo Kijev i Porto su odigrali 2-2. Domaćin je poveo u 20. minuti golom Oleha Guseva, a izjednačio je tri minute kasnije Vincent Aboubakar. Isti je igrač u 81. minuti doveo goste u vodstvo, no u 89. minuti je izjednačio Bujalskij.
Domagoj Vida nije nastupio za kijevski sastav.

U skupini H Zenit je na Mestalli pobijedio Valenciju 3-2. Gosti su vodili 2-0, Valencija se vratila s dva gola, no bodovi su ipak otišli u Rusiju. Strijelci za Zenit bili su Hulk (9, 44) i Witsel (74), a za domaćine Joao Cancelo (55) i Andre Gomes (73).

Gent i Lyon su odigrali 1-1 nakon što je belgijski sastav završio utakmicu s dva igrača manje, a Lyon je promašio i kazneni udarac. Domaćin je od 41. minute igrao bez isključenog Brechta Dejaegerea. Lyon je poveo u 58. minuti golom Jalleta, a Belgijanci su s igračem manje poravnali deset minuta kasnije, a strijelac je bio Miličević. U 87. minuti Gent je ostao bez još jednog igrača, isključen je Foket koji je skrivio kazneni udarac, no Lacazette je propustio priliku donijeti ‘lavovima’ pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.