Dinamo nakon 0:2 u nadoknadi došao do pobjede protiv Lokomotive

Foto: fah

U prvoj utakmici nove sezone SuperSport HNL-a Dinamo je na stadionu Maksimir pobijedio Lokomotivu s 3:2 (2:2) pogotkom Luke Menala u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokomotiva je povela s 0:2 golovima Sandra Kulenovića (4) i Ibrahima Aliyua (22), no Dinamo je preokrenuo s dva gola Josipa Drmića (25, 34) i jednim Luke Menala (90+1).

Dvoboj je počeo pokušajem ubačaja Ristovskog u prvoj minuti koji je završio na gredi, a Lokosi su šokirali Dinamo pogotkom tri minute kasnije. Pogrešku Theophile-Catherinea iskoristio je Sandro Kulenović, lopta se odbila do njega i on ju je u četvrtoj minuti pospremio u mrežu za rano vodstvo.

U 15. minuti opet je zabio Kulenović, odbijena lopta nakon udarca Aliyua poslije kornera došla je do njega, a on je sa šest metara opet zatresao mrežu. No uslijedio je VAR pregled i gol je poništen zbog prekršaja na Ademiju prije nego što je lopta došla do Aliyua.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No u 23. minuti sve je bilo čisto, povratna lopta je pronašla Aliyua, koji je pogodio za 0:2!

Ta akcija gostiju išla je preko posve indisponiranog Bočkaja, pa ga je Čačić već u 24. minuti zamijenio Drmićem. Ta izmjena pokazala se ključnom.

U 25. minuti Dinamo je smanjio na 1:2, a pogodak je zabio svježi Josip Drmić na ubačaj Špikića. Tek minutu kasnije mogao je Drmić zabiti odmah i svoj drugi pogodak, ali njegov udarac iskosa prohujao je pored suprtone stative.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, u 34. minuti sjajni Drmić izjednačio je na 2:2! Po desnoj strani probio se odlično Ivanušec i pronašao Drmića, koji rutinski trese mrežu.

Drugo poluvrijeme počelo je puno mirnije, u prvih 15-ak minuta nije bilo većih uzbuđenja. U 69. minuti zamalo je Mersinaj zabio autogol, a dvije minute kasnije Santini brani udarac Ljubičića.

U 78. minuti sudac Bel je nakon intervencije VAR-a umjesto žutoga Mariću pokazao izravan crveni karton zbog prekršaja na Ristovskom i Dinamo je u završnici imao brojčanu nadmoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uslijedio je pritisak branitelja naslova na gol gostiju i niz prilika. U 84. minuti Menalo je opasno pucao iz okreta, no obranio je Santini, a dvije minute kasnije vratar Lokosa je fantastičnom intervencijom spriječio pogodak Ademija, kojeg je odlično proigrao Drmić.

Činilo se da je neminovna podjela bodova, no onda je Menalo u drugoj minuti sudačke nadoknade spasio Dinamo, koji je od 0:2 došao do pobjede 3:2 u prvom kolu nove sezone, piše HRT.

Početni sastavi:

DINAMO: Livaković – Ristovski, J. Šutalo, Theophile, Bočkaj, Ademi, Ljubičić, Špikić, Ivanušec, Oršić, Petković

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LOKOMOTIVA: Santini – Vranjković, Mersinaj, Soldo, Milićević, Smakaj, Marić, Cokaj, Aliyu, Cokaj, Pivarić, Kulenović

REZULTATI 1. KOLA,

Petak:

Dinamo – Lokomotiva 3-2 (Drmić 25, 34, Menalo 90+1 / Kulenović 4, Aliyu 22)

Subota:

Osijek – Gorica (19 sati)

Šibenik – Rijeka (21 sat)

Nedjelja:

Varaždin – Slaven Belupo (19 sati)

Istra 1961 – Hajduk (21 sat)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.