Dinamo predstavio nove dresove u Maksimiru: Stigli su pomoću dronova

Foto: GNK Dinamo

GNK Dinamo i Castore, novi generalni sponzor kluba koji će opskrbljivati plave službenom opremom, u nedjelju su u parku Maksimir predstavili nove klupske dresove za sezonu 2024/25. Premijera nove garniture bit će već sredinom idućeg tjedna kada će plavi u austrijskom kampu Bad Radkersburgu odigrati nekoliko prijateljskih utakmica u sklopu priprema za nadolazeću sezonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi Dinamovi dresovi naslanjaju se na uspostavljeni standard tehnološke superiornosti i vrhunskog dizajna. Oprema Castorea izrađena je pomoću najnaprednijih tehničkih tkanina i specijalnih karakteristika osmišljenih za optimizaciju sportskih performansi u svim uvjetima. Svaki odjevni predmet rezultat je rigoroznih testiranja koje su provodili elitni sportaši uz posebnu pažnju na detalje.

Spoj tradicionalnog i modernog

Dresovi GNK Dinamo kreirani su kao snažan oslonac na tradiciju, čvrstu poveznicu s klupskom poviješću i gradom Zagrebom, a sve to uz vizualno atraktivan i razigran modernistički štih. Nova suvremena garnitura svojevrsna je simbioza vizualnog identiteta kluba i grada Zagreba. U novoj paleti, uz standardnu plavu na glavnoj garnituri, predstavljen je i gostujući dres žute boje s tankim tamno plavim okomitim prugicama. Pri kreiranju novog dizajna slijedili smo tradiciju kao ključni dio klupskog identiteta, a pritom utkali i moderni pristup naslonjen na svjetske trendove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karakteristike domaćeg dresa

Glavni je dres, dakako, u osnovnoj, prepoznatljivoj plavoj boji, ali ova estetska kombinacija uključuje dvije nijanse plave koje se međusobno isprepliću i zajedno tvore jedinstven vizualni doživljaj. Na dresu se izmjenjuje 36 tamnijih i jednako toliko svjetlijih dijagonalnih pruga, a ova brojka ujedno nosi i jasnu poruku s neskrivenom ambicijom: nakon 35 dosadašnjih osvojenih državnih naslova prvaka, Dinamo će u novom dizajnu nastojati dohvatiti i 36.

Različiti tonovi i debljine prugica simboliziraju sve izazove, uspone i padove, napore i odricanja koji vode do konačnog uspjeha. Valovite dijagonalne crte istodobno stvaraju dojam guste lavlje grive kao simbol borbe i čvrstine što se naslanja na klupski identitet, maskotu lava, ovjekovječenu i na transparentu Dinamovih navijača na sjevernoj tribini.

Karakteristike gostujućeg dresa

Žuta kao noseća boja rezervnog dresa donosi novu energiju i svježinu, a snažna je poveznica s gradom Zagrebom i njegovom poviješću. Žuta je bila i dio prvih klupskih majica 1911. godine, tada u kombinaciji s tamno crvenom, što smo svojedobno predstavili i u našoj „Dinamo Classics“ retro kolekciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktualni je dizajn modernizirana varijacija žuto-plavih dresova kakve su purgeri nosili u nekoliko navrata u svojoj povijesti. Kombinacija žuto-plavih prugica bila je aktualna još prije okruglih 110 godina, prije nego što je klub preuzeo plavu kao svoju glavnu boju. U takvom su koloritu igrali i na izmaku 1930-ih godina kad je rezervni dres upravo bio u žuto-plavim prugama.

Dinamo je i u suvremeno doba vratio žutu u svoj klupski spektar pa je tako, upravo tu boju, koristio kao rezervnu kombinaciju u sezoni 2018/’19. na putu do prvog europskog proljeća nakon punih 49 godina. Žuta boja snažno se naslanja na povijest našeg grada. Primjerice, prvi električni tramvaj u Zagrebu vozio je od 1910. godine i bio je upravo žuti. Tek je 1923. zaživjela plava.

Nadalje, u grbu Grada Zagreba ulazna su vrata žute boje. A otvorena glavna ulazna vrata u grbu simboliziraju gostoljubivost i susretljivost kao dio zagrebačkog mentaliteta. Pročelja u središtu Zagreba uglavnom su obojena svijetlim, žutim tonovima koji variraju prema zlatnima što je kolorit još iz drevnoga Zagreba: Hrvatsko narodno kazalište, Umjetnički paviljon, brojne zgrade u užem središtu grada…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktualna nijansa žute ima i manju, jedva primjetnu, primjesu zelene koju, simbolički rečeno, donosi povjetarac iz maksimirskog parka. Žuta boja starog Zagreba u zajedničkoj vizuri s gradskim zelenilom, gdje Maksimir ima posebnu simboliku..

Kulenović: Veselim se nositi ga i predstavljati naš klub u novoj sezoni

– Jako sam zadovoljan novim dresom koji je proizveo Castore. Dizajn je moderan i atraktivan, a materijal izuzetno udoban i kvalitetan. Siguran sam da će nam pomoći da se osjećamo još bolje na terenu i pružimo svoj maksimum te tako uz pomoć novog partnera donesemo našim navijačima nove trofeje i no. Veselim se nositi ga i predstavljati naš klub u novoj sezoni, pohvalio je novi dres prvotimac Sandro Kulenović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.