Dinamovo biti li ne biti večeras u Rumunjskoj

Foto: fah

Dinamo večeras od 20 sati u sklopu drugog kola kvalifikacija za Ligu prvaka gostuje u Rumunjskoj, s obzirom da se zbog dobro poznatih razloga igra tek jedna utakmice imperativ pobjede Modrih tim je veći. Dakle, Dinamo jednostavno mora pobijediti, veliki je ulog u igri, a kvaliteta, u odnosu na Cluj, uvelike je na strani hrvatskog prvaka, slažu se s time i brojni rumunjski novinari, koji čak tvrde kako je Dinamo za dvije klase iznad Cluja. Je li takav stav pila naopako ili oni doista vjeruju u to? Kako bilo, objektivno, Dinamo je veliki favorit, u slučaju pobjede Modri će izboriti play off Lige prvaka, ali i osigurali najmanje grupnu fazu Europske lige. Drugim riječima, sve je jasno. Na redu su nogometaši, svaki je euro u ovoj korona krizi bitan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Dinamo je za klasu bolji, rekao bih da je 70 posto da će Dinamo pobijediti. Ma možda i više. Pratim Cluj, pratim Dinamo, znam da je razlika ogromna”,  rekao je Dumitru Mitu, bivši igrač Dinama i Cluja, za portal 24 sata.

Još jedna je činjenica koja je bjelodana, a koju malo tko spominje, ako bi kojim slučajem Dinamo ispao s Dinamove klupe ”ispast” će i Zoran Mamić. Njega ionako navijači ne obožavaju, no, nema nikoga od navijača Dinama tko ne želio da Modri i predstojeće jeseni igraju u Europi. Naravno, i financijska je strana važna, u ovoj korona krizi, kad nema gledatelja, možda i najbitnija. Naime, poraz od Cluja značio bi i gubitak od 100 milijuna kuna, koliko nosi ulazak u Ligu prvaka.

Zoran Mamić je svojedobno pobjeđivao Arsenal u Ligi prvaka, ali je isto tako gubio od Aalborga. No, nije to karakteristično samo za Mamića, Vahid Halilhodžić pobijedio je Valladollid, a onda je gubio od protivnika koji su puno slabiji od španjolskog kluba, ni Mamić ni Halilhodžić nisu prošli grupnu fazu europskih kupova. Tek je Nenadu Bjelici pretprošle sezone to uspjelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije točno godinu dana, Dinamo je gostovao u Trondheimu. Zoran Mamić na rasporedu ima gotovo identičnu momčad kakvu je Bjelica imao, otišao je tek Nikola Moro, međutim, u Dinamu više nema sjajnog Danija Olma, koji je briljirao prošle jeseni u grupnoj fazi Lige prvaka. Od ovog se Dinama možda ne može očekivati da deklasira Atalantu, međutim, plasman u grupnu fazu Lige prvaka svakako da. Svjestan je toga i Zoran Mamić.

Iz tog jednostavnog razloga ovo večeras u Rumunjskoj Dinamovo je biti ili ne biti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.