Site icon narod.hr

Dinamu sudi Nizozemac koji je razbjesnio Hrvate na Euru

Foto: fah

UEFA je odredila da će glavni djelitelj pravde na utakmici 3. kola Lige prvaka između Salzburga i Dinama, u srijedu od 20.45 (HTV2), biti Nizozemac Danny Makkelie.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegovi će pomoćnici biti Hessel Steegstra i Jan de Vries.

Četvrti sudac bit će Joey Kooij.

Glavni VAR sudac je Dennis Higler, a njegov pomoćnik Rob Deperink.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danny Makkelie i nije baš omiljena figura među hrvatskim navijačima, a nakon Eura u Njemačkoj protekloga ljeta.

Bilo je puno kritika na njegov račun jer je čak osam minuta produljio susret s Italijom u posljednjem kolu skupine, a upravo na samom kraju Mattia Zaccagni je zabio izjednačujući pogodak za Azzurre i izbacio Hrvatsku s Eura.

> Nizozemci se žale: Makkelieja su maknule s Eura veze Hrvata

UEFA je nakon toga susreta odlučila potjerati ga s Eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije tog ogleda, Makkelie je hrvatskoj reprezentaciji “donio sreću” u vrlo važnoj pobjedi u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2021. godine protiv Rusije.

Tada je u Splitu bilo 1:0 za Vatrene.

Navijači Dinama također ga pamte, sudio je Modrima u četiri navrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudio je susret Bodo Glimta i Dinama u kvalifikacijama Lige prvaka prije dvije sezone i to kada su Norvežani slavili 1:0.

U sezoni 2020./2021. sudio je uzvratni susret četvrtfinala Europske lige između Villarreala i Dinama, a koji su Španjolci dobili s 2:1.

Sudio je i dvije utakmice 3. pretkola Lige prvaka, kada je Dinamo pobijedio na gostovanju kod Aalborga 1:0 u sezoni 2014./2015. te godinu dana prije kada su Modri slavili 3:0 na gostovanju kod Šerifa u Tiraspolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version