Nizozemci se žale: Makkelieja su maknule s Eura veze Hrvata

Leipzig, 24.06.2024. - Utakmica 3. kola skupine B na EURU nogometaša Hrvatska - Italija. Na fotografiji hrvatski nogometaši na kraju utakmice. foto HINA/ Daniel KASAP/ lsd

UEFA je odlučila da nizozemski sudac Danny Makkelie neće više suditi na Europskom prvenstvu. Nizozemski portal AD objavio je kako se policijski inspektor Makkelie već vratio u Rotterdam, a u njegovoj su zemlji navodno šokirani ovakvim ishodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Hrvatski nogometni savez službeno se žalio na njegovo suđenje. Zato se čini da su veze između Hrvata i UEFA-inog predsjednika Čeferina razlog što je sudačka komisija maknula Makkelieja s Eura”, pišu Nizozemci.

> Tko je sudac Danny Makkelie, čovjek koji je uništio hrvatske snove u Leipzigu?

Dodaju: “Utakmicu Hrvatske i Italije su stručnjaci proglasili najbolje suđenom utakmicom Eura. Izvori bliski sudačkoj komisiji izražavaju neslaganje s micanjem Makkelija s Eura, ali odluka je donesena.”

Podsjetimo, nakon utakmice Hrvatske i Italije stiglo je puno prigovora na njegov posao. Hrvatska je primila gol u osmoj minuti sudačke nadoknade, što je izazvalo bijes hrvatske javnosti jer nije jasno gdje je našao 8 minuta za nadoknaditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
> (Pre)sudio Hrvatskoj: Ovako je izašla informacija da je sudac Makkelie homoseksualac

Bunila se i Mađarska zbog gola Jamala Musiale jer je smatrao da je asistent Ilkay Gündogan prethodno napravio prekršaj u napadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.