Šef Uefinih sudaca objasnio zašto su maknuli Makkelieja

Leipzig, 24.06.2024. - Utakmica 3. kola skupine B na EURU nogometaša Hrvatska - Italija. Na fotografiji sudac Danny Makkelie. foto HINA/ Daniel KASAP/ lsd

Nizozemski sudac Danny Makkelie vratio se u Rotterdam nakon što ga je sudačka komisija UEFA-e pod vodstvom Talijana Roberta Rosettija maknula s liste sudaca koji ostaju na Euru. Makkelie je bio glavni arbitar dvoboja Hrvatske i Italije u kojemu je bio izrazito naklonjen Talijanima. Šef Uefinih sudaca na Euru Roberto Rosetti rekao je da je Nizozemcu najviše zamjerano što nije vidio igranje rukom Davidea Frattesija, već je tek nakon intervencije iz VAR sobe išao pogledati spornu situaciju i tek tada je dosudio kazneni udarac, prenosi Corriere dello Sport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
> Tko je sudac Danny Makkelie, čovjek koji je uništio hrvatske snove u Leipzigu?

– Bila je to savršena VAR intervencija, ali mi bismo radije željeli da sudac na terenu vidi određenu situaciju, rekao je Rosetti. Dakle, Makkelie je to morao vidjeti bez intervencije VAR-a.

Osim toga, nejasno je i njegovih osam minuta nadoknade, a upravo to je omogućilo Italiji da izbaci Hrvatsku i prođe u osminu finala.

> (Pre)sudio Hrvatskoj: Ovako je izašla informacija da je sudac Makkelie homoseksualac

Osim Makkelieja, na Euru u Njemačkoj više neće suditi ni Talijan Marco Guida, a objašnjenje sudačke komisije je da ne bi imalo smisla imati dvojicu talijanskih sudaca (ostaje Daniele Orsato) dok je reprezentacija Italije još uvijek u igri za naslov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S Eura odlaze i i Španjolac Gil Manzano, Slovak Ivan Kružliak te Rumunj Istvan Kovacs, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.