Dino Drpić: Sina nogomet ne zanima, on je više umjetnička duša

Foto: Suradnik13/Wikipedia

Dino Drpić ne dvoji tko je najbolji hrvatski nogometaš u 2017. godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Luka je jednostavno bez konkurencije. Mandžukić je bio nezamjenjiv gdje god je igrao. Malo je igrača koji su igrali u tako jakim ligama i velikim klubovima. On je moderan napadač kojeg bi svaki ozbiljan trener htio u svoj momčadi. Jednom riječju as. Ćorluka je s 18 bio miran kako neki nisu ni s 30 godina. On je trenutačno naš najkompletniji, a samim time i najbolji obrambeni igrač. Šteta što nije igrao u nekom od najvećih europskih klubova. Mateo Kovačić je strašan potencijal koji još uvijek nije blizu svog maksimuma. Nijedan od naših igrača ne može napraviti višak kao što on to može”, rekao je za Večernji list o prvih nekoliko najboljih po njegovom izboru.

Optimističan je kad je Svjetsko prvenstvo u pitanju.

“Mislim da možemo napraviti puno. Imamo odličnu generaciju. Samo da se ne dogodi neki kiks kao što se dogodio mojoj generaciji U-18 i U-21. U toj mojoj generaciji igrali su Petrić, Kranjčar, Eduardo, Srna, Ješe, Pranjić, Carević, na vratima Šarlija. Bili smo na dva EP-a osmi”, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Progovorio je i o obitelji.

“Nekad je bila situacija takva da su svi dečki iz razreda išli na nogomet. Na ulici ste mogli vidjeti samo dečke koji se prešetavaju sa sportskim torbama odlazeći s treninga na trening. Danas u razredu mog 12-godišnjeg sina Leonea samo jedan dečko trenira nogomet dok se ostali zabavljaju uz videoigrice. Nogomet ga ne zanima. On je više umjetnička duša, na mamu Nives”, zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.