Dino Perić nakon ispadanja Dinama u Kupu otkrio što ga smeta: ”Smetaju me neke prozivke i osobni obračuni, posebno napadi na trenera Bjelicu”

Foto: fah

Nakon poraza u Kupu na Rujevici od Rijeke u četvrtfinalu Dinamu je ostala Prva hrvatska nogometna liga i borba za obranu naslova prvaka. Plavi su jako blizu obrane titule, no, poraz na Rujevici ostavio je traga.  Nema opuštanja za momčad Nenada Bjelice, na redu je Gorica, koja je iz Kupa izbacila Hajduk, što je dovoljno upozorenje Dinamovcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Poraz od Rijeke i ispadanje iz Kupa su se dogodili i ne postoji način da to promijenimo. Dakle, nema smisla sada razglabati o tome. Nitko od nas nije želio takav epilog, ali to je tako. Svi smo imali problema s vjetrom, no to nije opravdavanje i ne želim da tako ispadne. Kako je bilo nama, tako je bilo i domaćinu. Oni su se bolje snašli i iskoristili priliku, mi nismo i tu je priči kraj”, rekao je mladi Dinamov stoper, Dino Perić, koji se na Rujevici uklopio u sivilo igre Dinama.

Plavi su, kako smo već pisali, drugu sezonu zaredom ostali bez dvostruke krune, iako su bili veliki favoriti. Je li to veliki neuspjeh za igrače ili će naslov prvaka, koji će Modri vrlo vjerojatno osvojiti, biti dovoljna nagrada navijačima i igračima?

” U kontekstu klupskih ciljeva, u kojima je uvijek zacrtana dvostruka kruna, jasno da je neuspjeh. No sezonu treba promatrati kroz prizmu svega što smo učinili. Igrali smo Ligu prvaka i tu nismo bili samo prolaznici. U prvenstvu dobro stojimo i najbliži smo naslovu. Pa ne može jedna utakmica pod uvjetima kakvi su bili izbrisati sve ono lijepo i dobro što smo napravili. Unatoč tome što se neki silno trude obezvrijediti naše uspjehe.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko je teško igračima Dinama ostati fokusiran na Prvu hrvatsku nogometnu ligu s obzirom da je praktički već sve riješeno i plavi su na milimetar do obrane naslova?

”Osobno mi to nije problem. U svaku utakmicu ulazim s namjerom da je dobijem i da igra bude na razini koja će zadovoljiti trenera, navijače i mene osobno. Mislim da je to jedini pristup koji se u sportu priznaje.”

Pred hrvatskom reprezentacijom je i nastup na Europskom prvenstvu, neće biti puno utakmica ovog proljeća, hoće li Perić uhvatiti formu za Euro?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Dok je zdravlja, sve je ostalo manje bitno. Svi smo profesionalci i postoji broj utakmica koje moramo odraditi. Nikada nisam birao utakmice, još manje razmišljao da me se poštedi zbog nekih dugoročnih planova, pa neću ni sad.”

Nogometaši Dinama igraju vrlo čvrstu obranu u HNL-u, primili su samo osam golova, u Maksimiru je iz igre zabila tek momčad Gorice, koja je Dinamu ukupno dala tri gola. Jesu li Goričani stvarno Dinamovoj obrani najneugodnija momčad u ligi, iako mu dosad nisu uzeli ni bod?

”Tako ispada po toj statistici, ali što to znači? Oni nam nisu uzeli bod, Varaždin nam je uzeo sva tri. Po toj nam je logici Varaždin neugodniji od Gorice. Svaku utakmicu treba promatrati individualno. Gorica je opasna i to je dokazala tijekom sezone.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakvi su sad, osim potvrde naslova prvaka, ciljevi zacrtani u Dinamovoj svlačionici? Recimo, žele li modri braniči s Perićem na čelu ne primiti više nijedan gol?

”Svatko od nas ima neke svoje individualne ciljeve, ali glavni je zajednički i jasan: želimo biti prvaci i što prije osigurati naslov da bismo ostatak vremena iskoristili za uigravanje za ono što nas čeka u europskim kvalifikacijama. Naravno da u smislu ostvarenja tih ciljeva moramo biti na visokoj razini i vjerujem da ćemo takvi biti već u nedjelju protiv Gorice.”

Koliko je poraz na Rujevici poremetio maksimirsku pozitivnu, pobjedničku atmosferu? Ili će možda biti dodatan motiv za preostale utakmice? Kao što je poslije Varaždina stradala Lokomotiva ili pak nakon onog remija sa Šahtarom Rijeka na Rujevici?

”A gledajte, poraz nikoga ne može ostaviti ravnodušnim. Htjeli smo dvostruku krunu i, na neki način, revanširati se Rijeci za lanjsko finale Kupa. No da je to tragedija – nije.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Perić je ipak priznao što ga muči, i o kakvim se problemima radi…

”Više mi smetaju neke prozivke i osobni obračuni u kojima se navodi koliko tko zarađuje, a koliko pruža, posebno napadi na trenera Bjelicu i slične stvari. Kao da su neki jedva čekali da posrnemo da bi mogli udarati ispod pojasa. I to lošim argumentima. No to je nešto što prati velike momčadi i čini nas jačima…”, rekao je Dino Perić za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.