Dobar nastup Soudanija na Afričkom kupu nacija

Foto: fah

Reprezentacija Alžira, za koju nastupa Dinamov napadač Soudani u polufinalu Afričkog kupa nacija naišla je na pretvrdi orah – trenutno najkvalitetniju afričku reprezentaciju Obalu Bjelokosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alžir, koji je na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014., bio jedno od najugodnijih iznenađenja među nogometnim stručnjacima slovio je kao jedan od favorita za osvajanje Afričkog kupa nacija. U Brazilu su prikazali sjajnu igru i u fazi skupina eliminirali favoriziranu Rusiju i vrlo dobru Južnu Koreju, dok se vrlo jaka Belgija namučila da je savlada se dva pogotka pred kraj utakmice nakon vodstva Alžira.

U osmini finala SP ispali su tek nakon produžetaka protiv kasnije svjetskog prvaka Njemačke 1-2.

Soudani na Afričkom kupu nacija – sasvim solidan učinak

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Afričkom kupu nacija Alžir je imao vrlo jaku grupu sa Ganom, Senegalom i Južnom Afrikom koja je izbacila Nigeriju, aktualnog prvaka Afrike. U toj grupnoj fazi, Soudani je solidno odigrao: jednu utakmicu u početnoj postavi, jednu je ušao s klupe, a protiv Gane nije ni ulazio.

U četvrtfinalu protiv favorita prvenstva Obale Bjelokosti počeo je u prvoj jedanaestorici, te uz odličnu igru postigao i pogodak za izjednačenje. Na kraju je Obala Bjelokosti pobijedila sa 3-1 i ušla u polufinale. Na turniru je pokazao više nego dobre igre i imao četiri udarca u okvir vrata, uz jedan pogodak Bjelokošćanima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.