Dočekana hrvačka reprezentacija

Zagreb,6.08.2021. - Svečani doček iz Tokija hrvača Bože Starčevića i Ivana Hukleka sa svojim trenerima Nikolom Starčevićem i Iharom Piatrenkom .foto HINA/ Tomislav PAVLEK/ tp

U zagrebačkoj zračnoj luci “Franjo Tuđman organiziran je svečani doček hrvačke reprezentacije koja je nastupila na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz predstavnike Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatskog i zagrebačkog hrvačkog saveza, naše su hrvače dočekali i članovi obitelji, prijatelji, klupske kolege…

Hrvatske hrvačke boje u Tokiju su branili Božo Starčević i Ivan Huklek koji su na kraju osvojili 9. i 5. mjesto, što je sjajno ostvarenje u jednom
od najstarijih olimpijskih sportova.

Starčeviću su to bile druge Olimpijske igre. Iz Rio de Janeira ima traumu jednog od najvećih gubitnika, jer su mu prema mišljenju mnogih, suci uzeli broncu. U Japanu je pak, prvu borbu u kategoriji do 77 kg lako dobio protiv Bugarina Aika Mnatsakaniana 3-1. U idućoj rundi je pet sekundi do kraja borbe s Irancem Moahmmadalijem Geraeiem, vodio s 5-3, međutim na koncu je izgubio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Nikada nisam gubio na ovakav način, zapravo vrlo čudno. Malo mi je žao te opomene i dva boda. Pariz je za tri godine, ali možda dođe i do promjene olimpijske kategorije, vidjet ćemo kakvo će biti zdravlje. Sad idemo na Svjetsko pa ćemo onda vidjeti dalje, kazao je Starčević.

Huklek je pak, otišao korak dalje, ali ne i do medalje. U svom prvom nastupu na Olimpijskim igrama, suvereno je slavio u prve dvije borbe. Najprije protiv Amerikanca Johna Waltera Stefanowicza 5-3, a zatim je u četvrtfinalu bio bolji od Uzbekistanca Rustama Assakalova 4:1. U polufinalu, na drugoj strani stajao je Ukrajinac Zhan Beleniuk. Huklek se hrabro držao, ali je dvostruki svjetski prvak na kraju zasluženo slavio 7-1.

Dan poslije, čekala ga je borba za broncu, ali nažalost nije uspio. Slavio je Gruzijac sa srpskom putovnicom Zurab Datunašvili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Huklek je tako osvojio 5. mjesto i izjednačio se s dostignućem Bože Starčevića iz Brazila prije pet godina.

– Bio sam jako blizu, ali ovaj put nije išlo, nadam se da to nije bila zadnja prilika. Ovo iskustvo će mi sigurno koristiti. Imao sam četiri borbe što je maksimum borbi koje možeš imati na Olimpijskim igrama. Neki kažu da od 24. do 25. godine u hrvanju stasaš u pravog borca tako da ćemo vidjeti i za Pariz, istaknuo je Huklek, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.